Foto portada: Carrasco i altres assistents a l'acte, sortint de la sala, entre crits i insults. Autor: J.d.A.

Crits, insults i policia en la presentació de l’Informe Trànsit’, crític amb les polítiques ‘trans’

Una quarantena de persones han assistit aquest dimecres al vespre a la presentació de l’Informe Trànsit, elaborat per l’entitat Feministes de Catalunya, molt crític amb la “ideologia queer i transgenerista”. L’acte no ha escapat de la polèmica ja que una desena d’activistes LGTBI s’han concentrat a les portes de la sala 4 del casal Pere Quart per tractar d’impedir l’acte. La concentració ha provocat una destacada presència policial, tant de Mossos d’Esquadra com de la Policia Municipal. Les participants han hagut de sortir escortades pels agents de seguretat.

L’acte ha estat com una repetició del viscut a finals de gener davant La Llar del Llibre en la presentació del llibre La coeducación secuestrada, escrit per Sílvia Carrasco i altres acadèmiques. La sabadellenca Carrasco és la cara més visible de l’entitat Feministes de Catalunya, acusada per l’activisme trans de TERF (Trans-Exclusionary Radical Feminist, és a dir, feministes trànsfobes) i de propagar un discurs d’odi contra les persones trans. El llibre i l’informe han patit alguns boicots i cancel·lacions, per exemple, a Badalona o Sant Cugat. Però a Sabadell l’entitat els ha pogut presentar. Tot en un vespre on el Casal Pere Quart ha fet al màxim les seves funcions, ja que a la sala d’actes s’hi ha celebrat un debat preelectoral organitzat per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i a l’auditori hi havia un acte d’una entitat.

Protestes a 'exterior de la sala 4 del casal Pere Quart, on s'ha presentat l'informe Trànsit redactat per Feministes de Catalunya. Autor: J.d.A.
Protestes a l’exterior de la sala 4 del casal Pere Quart, on s’ha presentat l’informe Trànsit redactat per Feministes de Catalunya. Autor: J.d.A.

Sota el crit de “oño oño oño mi novia tiene coño” i “olla olla olla mi novia tiene polla” les activistes LGTBI s’han concentrat a les portes de la sala 4, a la segona planta del casal des d’una estona abans de l’acte. Mentrestant, part de les assistents gravaven les escenes pels seus mòbils a mesura que podien entrar a la sala. Unes 40 persones han assistit a l’acte amb certa normalitat però sentint crits i insults cada cop que algú entrava o sortia de la sala. El més repetit ha estat “fora TERFas dels nostres barris” i els esmentats “oño oño oño mi novia tiene coño” i “olla olla olla mi novia tiene polla“.

Què diu l’informe?

L’estudi alerta sobre els efectes del que consideren promoció de “canvi de sexe” basat en un model estrictament “autoafirmatiu” (em sento dona, soc dona; em sento home, soc home), que ha fet multiplicar exponencialment les entrades a l’anomenat servei d’acompanyament a les persones trans, el servei Trànsit, oficial des de l’any 2017 a Catalunya. Feministes de Catalunya alerta que l’any 2021 es van atendre 40 persones noves cada setmana i que el 85 per cent ja sortien de la primera visita rebent tractament per hormonar-se.

El que més les preocupa, i és l’arrel de l’informe, és un canvi de perfil. Fa uns anys els atesos eren homes de més de 25 anys que volien fer el trànsit cap a ser dona. Ara cada cop hi ha més nenes i noies adolescents en plena infància o pubertat que volen iniciar el trànsit. “Ha pujat un 150 per cent el nombre de nens de 10 a 14 anys l’any 2021. I és molt destacable l’increment d’atencions de nenes de 5 a 9 anys”, han insistit. El nombre d’operacions quirúrgiques s’ha multiplicat per 5 entre 2016 i 2021 a Catalunya. Carrasco assegura que “ens trobem nenes angoixades simplement per la pubertat que volen iniciar un canvi de sexe després de rebre tallers de sensibilització”. Van al servei Trànsit, es comencen a hormonar i inicien un camí de difícil retorn, segons les tesis de l’entitat.

Un moment de la presentacio de l'Informe Trànsit. Autor: J.d.A.
Un moment de la presentacio de l’Informe Trànsit. Autor: J.d.A.

Carrasco ha destacat que l’informe ha estat elaborat per un equip de set persones. Una d’elles, Erika Bastide, ha explicat l’informe amb més detall. “Però tres dels set membres de l’equip han demanat anonimat. Això ja és una mostra del clima de mordassa que patim els qui no ens pleguem als transgenerisme”, ha insistit Carrasco, qui ha assegurat que Suècia o Finlàndia estan començant a limitar, o directament prohibir, les hormones per als menors d’edat o fins i tot fins els 25 anys un cop veuen com s’han disparat les peticions de canvi de sexe entre menors. Feministes de Catalunya assegura que han fet un estudi que hauria d’haver fet l’administració, com va passar amb l’informe Caas al Regne Unit l’any passat. Anglaterra ha ordenat el tancament de la pionera clínica Tavistock, per iniciar els tractaments amb bloquejadors de la pubertat massa aviat.

La presentació s’ha complementat amb les explicacions del periodista científic Martín Endara i el testimoni del sabadellenc Sandra Mercado, qui es defineix com a “destransicionador”. Mercado ha escrit la seva història en un llibre, La estafa del transgenerismo, i ha assegurat que se’l va empènyer al canvi de sexe perquè no va saber acceptar la seva homosexualitat.

Una de les assistents a l’acte, a la sortida, fent un conegut gest feminista. Autor: J.d.A.

L’acte s’ha allargat prop de dues hores, amb crits cada cop que algú entrava o sortia de la sala. Les concentrades, una dotzena, han esperat a la porta. Passades les nou del vespre, i entre una àmplia presència policial, les participants a l’acte han sortit per un passadís entre les activistes i els agents de seguretat.

Foto portada: Carrasco i altres assistents a l’acte, sortint de la sala, entre crits i insults. Autor: J.d.A.

Comments are closed.