Augmenten les matriculacions en els centres públics i l’interès per l’FP

  • Robles (Educació) constata que cada cop augmenten més les matriculacions en centres públics.
  • L’Ajuntament també augmenta, tot i que de manera excepcional, la inversió en matèria educativa.

“Que ningú és quedi enrere” és l’objectiu de la regidoria d’Educació per aquest curs. L’Ajuntament ha presentat les diferents línies d’acció previstes pel 2021-22 i totes apunten cap a la mateixa direcció: igualar les condicions dels alumnes i dels centres escolars. En aquest sentit, el regidor Manuel Robles ha sospesat la quantitat de recursos que invertiran en aquesta matèria i el valor de cada una d’elles.

La inversió econòmica i l’oferta de programes per aquest curs seran superiors que l’any passat, marcat significativament per la pandèmia. El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha desplegat els dos principals projectes que l’Ajuntament té entre mans per millorar les instal·lacions escolars: per una banda, les arques municipals han abocat més de 558.000 euros en matèria d’arranjaments durant l’estiu. Per l’altra, s’està invertint més d’un milió d’euros per millorar elements importants, com en la instal·lació de llums LED en alguns centres, en la climatització de les escoles bressol o en la millora de les pistes esportives, per exemple. Manuel Robles també ha recuperat el projecte per pacificar els camins escolars a diferents barris per reforçar la voluntat de l’Ajuntament per afavorir la innovació i retallar greuges entre els alumnes d’unes escoles i els d’unes altres (més info: ‘L’Ajuntament destinarà 1,7 milions a pacificar els accessos a cinc escoles‘).

En aquest sentit, el govern municipal també ha dotat de majors programes i ajudes a famílies i estudiants. Per segon any consecutiu, la regidoria d’educació ha augmentat el pressupost destinat a les beques de material; que ja arriba als 520.000 euros (abans era d’uns 340.000 euros). Aquest esforç, però, es deu a una situació extraordinària:

“Igual que l’any passat hem invertit més que en cursos anteriors. Aquesta aposta de més que fem també és excepcional i anirem fent de més i de menys segons com vagi evolucionant la Covid, però no serà una aposta perpetua”

A banda dels cinc Plans Educatius d’Entorn (PEE), que busquen la cooperació i coordinació dels diferents barris, enguany hi ha una nova prova pilot. Es tracta del Passaport Edunauta, on l’infant registrarà tot el que aprèn en les activitats educatives fora de l’horari lectiu.

Deures pendents

Tot i que Manuel Robles ha mostrat la seva voluntat perquè ningú “quedi enrere”, el cert és que 1.537 sabadellencs que han acabat 4t d’ESO han quedat sense cap plaça assignada per continuar la seva formació acadèmica. Es tracta d’aquells joves que no volen fer Batxillerat i opten per un curs de Formació Professional (FP). Enguany s’han disparat les matriculacions en aquests cursos i l’oferta de Sabadell i rodalies no ha pogut absorbir tota la demanda. Cal tenir en compte que això no depèn directament de l’Ajuntament, però Robles aprofita per reclamar que “els municipis que tenen consciència de l’FP puguin estar a les taules de planificacions dels cicles formatius”, tal com passa en els estudis obligatoris.

El regidor també ha apel·lat a la Generalitat perquè elabori el pla econòmic i financer per a poder tirar endavant l’Institut Narcisa Freixas, igual que per a una nova escola de dues línies al barri de La Creu Alta. Mentre que en el primer cas, la situació encara està deserta, per al segon projecte l’Ajuntament ja té reservat un terreny al carrer Francesc Layret i ho ha posat en coneixement (encara no a disposició) del Departament d’Educació. Tot plegat, en un any on hi ha hagut un augment significatiu de les matriculacions en centres públics.

Més info:

Foto portada: La nau central de Fira Sabadell en un Apropa’t a l’FP. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.