Foto portada: foto de família després de la recepció. Autor: Lucía Marín.

Fi d’etapa pels alumnes que van començar el Batxillerat amb pandèmia

Els alumnes que van començar el Batxillerat amb mascareta i classes virtuals han celebrat el final dels seus estudis a l’institut aquest dimecres al Saló de Plens de l’Ajuntament. El govern municipal felicita cada any els alumnes que han obtingut les millors notes de la selectivitat, però aquesta vegada l’alcaldessa, Marta Farrés, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, els han volgut reconèixer l’esforç extra pel context pandèmic amb què han hagut d’estudiar i examinar-se des del 2020. No ha estat gens fàcil, però ara la majoria d’ells està a punt d’iniciar una nova etapa, la universitat, amb les mateixes condicions que l’any 2019 (almenys de moment).

El curs 2020-21 va començar amb classes semipresencials, mascaretes i confinaments individuals i grupals per cada positiu de Covid que hi havia a l’aula. Afortunadament, el curs 2021-22 ha acabat amb unes condicions molt més favorables, però entremig els alumnes de Batxillerat han viscut una autèntica muntanya russa. La incertesa s’ha sumat a l’exigència que caracteritza l’última etapa a l’institut i, entre tot plegat, les famílies i els docents ho han viscut més intensament que en d’altres anys.

“Ho han tingut molt difícil. Cal reconèixer la feina dels alumnes que han estat espectacularment bons amb els estudis i que alhora han hagut de lidiar amb unes condicions molt dures”, ha reconegut la directora de l’Escola Industrial, Dolors Sánchez.

Una de les seves alumnes, Maria Macià, va treure un 13’8 sobre 14 a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i en la rebuda institucional d’aquest dimecres ha reiterat que no ha estat un camí fàcil (més info: ‘Maria Macià: 13,8 sobre 14 a la selectivitat‘). Ramon Bernades és el sabadellenc amb la nota més alta a la fase comuna d’aquestes proves (més info: ‘Un sabadellenc aconsegueix la nota màxima de la selectivitat‘) i de manera similar a Albert Capdevila, de l’Institut Ferran Casablancas i qui ha superat amb escreix la nota de tall per entrar a Enginyeria Informàtica que començarà al setembre, apunta que la clau de l’èxit rau a tenir interès per allò que estan llegint, escoltant o estudiant: “Sovint ens preguntem ‘de què ens servirà saber això?’ i potser el que hauríem de pensar és ‘què interessant, què xulo és això que ens estan ensenyant'”, ha expressat en l’acte de reconeixement a l’Ajuntament.

Alumnes guardonats per la seva nota a la Selectivitat 2022. Autora: Lucia Marin
Alumnes guardonats per la seva nota a la Selectivitat 2022. Autora: Lucia Marin

En aquest sentit, la mare d’Albert Capdevila, Pilar Estadella, destaca que el seu fill sempre bolca el màxim d’energia en tot allò que fa; també en els estudis. Unes qualitats que alguns professors han volgut destacar: a l’aula no només s’hi aprenen matemàtiques, llengua o història, sinó que també s’hi aprenen valors. Per tot plegat, el regidor d’Educació, Manuel Robles, i l’alcaldessa, Marta Farrés, han premiat als millors alumnes de la selectivitat 2022 amb dues entrades per assistir a qualsevol espectacle de la programació del Teatre Principal, de La Faràndula o de l’Estruch al llarg d’aquesta temporada i amb una samarreta de Pura Ceba.

“El Batxibac em semblava una oportunitat molt bona per complementar el Batxillerat. A mi sempre m’han agradat molt les llengües i les humanitats, però també les ciències. Per això vaig triar Batxibac: perquè podia triar les optatives de la branca científica i alhora fer les assignatures obligatòries d’aquesta modalitat, que són literatura, llengua i història”, apunta Eira Jacas, qui ha cursat el Batxibac al Pau Vila.

Un punt de vista que denota ganes d’aprendre; com el de la resta d’alumnes rebuts aquest dimecres al Saló de Plens de l’Ajuntament.

“Ara ho comentava amb altres pares: sent persones tan autoexigents i tan responsables, ens preocupava una mica que caiguessin en la rutina de només estudiar i estudiar. És una tranquil·litat veure com després de tant esforç, volen, fan i gaudeixen. La Laura és de viatge i està vivint l’estiu de la seva vida”, expressa Àlex Grau, pare d’una de les alumnes.

En aquest sentit, Grau també destaca que ha vist una evolució personal molt positiva de la seva filla arran de la pandèmia.

Foto portada: l’alumna Eira Jaca (Pau Vila), Maria Macià (Escola Industrial) i Ramon Bernades (Escola Pia). Autora: Lucia Marin.

Comments are closed.