Presentació del nou curs EDUCASSA a la sala de l'aigua. Autora: J. Ramon

El programa Educassa, d’Aigües Sabadell, es digitalitza pel 35è aniversari

Aigües Sabadell consolida la seva tasca formativa en els més joves. El programa EDUCASSA celebra el seu 35è aniversari i el nou director general, Xavier Cabanillas, ha assenyalat el principal repte que afrontaran en aquest curs: el canvi climàtic. Per incidir de manera més eficient en la consciència dels alumnes, enguany han actualitzat el portal web, han preparat una nova exposició itinerant i han reformulat els tallers perquè siguin més participatius. En aquest sentit, l’entitat afrontarà el repte d’aconseguir 5.000 euros per oferir una potabilitzadora portàtil d’urgència a les accions humanitàries que la requereixin a través d’una ONG, com podria ser Creu Roja.

La companyia d’aigües de Sabadell, CASSA, impulsa un projecte educatiu a les escoles de la ciutat des del 1986 dins el programa ciutat-escola. Enguany l’organització li ha donat una volta al projecte per fer-lo molt més pràctic, ampli i actualitzat: per una banda, ha digitalitzat els principals conceptes i processos teòrics que imparteix durant el curs i, per l’altra, ha reformulat els tallers per fer-los més participatius i pròxims als alumnes. Totes dues parts, la teòrica i la pràctica, han estat enllaçades, per primera vegada, amb la biodiversitat.

La nova plataforma digital serà com un “hub”, en paraules de la directora de Sostenibilitat i Transformació d’Aigües Sabadell, Elisabeth Santacruz, on les escoles podran trobar tots els recursos previs i posteriors a les activitats i consultar altres temes que no estan tan relacionats amb els que imparteixen a EDUCASSA. Respecte els continguts que treballaven fins ara, la companyia també els ha renovat i ara l’objectiu és potenciar la capacitat didàctica de l’alumnat. Els recursos audiovisuals també seran una de les principals eines que utilitzaran per sensibilitzar als joves de tres a 15 anys: es tracta d’un vídeo de deu minuts que explica el procés de depuració i reutilització de l’aigua que es realitza a les instal·lacions d’EDAR. De moment, aquesta serà la única via que tindran els alumnes per visitar la depurada, ja que actualment no s’hi poden fer excursions escolars per temes Covid-19.

En aquest sentit, Aigües Sabadell també han decidit incorporar una exposició itinerant, Constrast Híbrid, al projecte EDUCASSA per extrapolar la conscienciació en l’ús d’aigua a una visió global. L’exposició circularà per les diferents escoles de la ciutat i Santacruz ha destat la potencialitat visual que tindrà:

“Necessitàvem alguna cosa que realment et fes mal al veure-la i això és el que hem buscat amb aquesta exposició. Volem presentar els canvis generacionals i veure el paral·lelisme que tenim les persones que vivim a Europa i les que viuen a altres llocs del món on no hi ha aigua potable”.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha aplaudit la tasca que realitza l’empresa en aquesta matèria i li ha exposat públicament el seu suport. Robles ha reconegut que EDUCASSA sensibilitza a 5.000 alumnes sabadellencs any rere any fins arribar als 35, assolits aquest curs, i ha rebut de bon grat les novetats presentades aquest dijous.

Foto portada: Presentació del nou curs EDUCASSA a la sala de l’aigua. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.