Una classe de l'escola Torreguitart. Autora: Gemma Vives.

Prop de 2.000 escolars participaran en tallers STEAM per celebrar la Setmana de la Ciència

Més de 1.900 alumnes de nou escoles de la ciutat participaran en tallers per fomentar la denominada metodologia STEAM (sigles en anglès que fan referència a les matèries Ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), un projecte d’innovació pedagògica. En total es realitzaran 71 tallers entre 17 i 30 de novembre, una iniciativa de l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les activitats estan adaptades a cada cicle educatiu i estan orientades per combinar el coneixement i l’experimentació amb diversió. La finalitat de l’STEAM és potenciar l’esperit crític, la creativitat i l’interès per la ciència i la tecnologia per part dels infants.

“Estem davant d’una presentació del que pretenem que sigui una de les joies de la corona d’educació. L’objectiu fonamental és generar unes aules a les quals els alumnes puguin fer un treball transversal des de l’àmbit cientificotecnològic”, ha declarat el regidor d’Educació, Manuel Robles.

Amb aquests tallers, els infants trobaran un espai on poder estimular les seves capacitats, d’observar i innovar així com les seves actituds crítiques, habilitats emprenedores i pensament complex. En concret, avui s’han realitzat dos tallers simultanis a l’escola Torreguitart, al nord de la ciutat, dedicats a la comprensió i funcionament de les màquines amb ‘Electro-Robots’, on els infants han après en equips com funciona un circuit i han dissenyat el seu propi robot. “Les noves generacions aprenen com funcionen les coses i això és molt gratificant”, ha explicat el coordinador de l’activitat, Samuel Moliner.

“És una modalitat de treball diferent i la intenció és anar potenciant aquest tipus de metodologia d’aula. El nostre full de ruta és buscar innovacions tecnològiques motivadores que ajudin realment a generar un clima d’aula agradable i fructífer per a l’aprenentatge dels nostres alumnes”, ha manifestat Robles.

El projecte té com a base les noves tècniques pedagògiques que tracten de potenciar la creativitat i la comunicació des de les intel·ligències múltiples, respectant els processos o temps de cada alumne.

Quines escoles participen?

Els tallers es realitzen al cicle inicial, mitjà i superior d’educació primària de les escoles Can Deu, Espronceda, Floresta, Gaudí, Sallarès i Pla, La Romànica, Miquel Carreras, Roureda i Torreguitart. El cicle infantil gaudirà de la ‘Gimcana STEAM, el mitjà del ‘STEAM pel medi ambient’, mentre que el superior treballaran el funcionament de les màquines amb ‘Electro-Robots’.

Comments are closed.