Triceratops

El Cafès Científics de Sabadell es consoliden

Set entitats i institucions sabadellenques organitzen per tercera vegada els Cafès Científics, un programa que vol divulgar la ciència i els seus resultats des d’un punt de vista lúdic.

Són L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Segons les entitats, l’èxit assolit en les edicions anteriors ha fet consolidar el programa. L’any passat van participar unes 350 persones. L’objectiu és parlar i intercanviar coneixements sobre temes científics amb un expert de referencia. La trobada es fa un cop al mes al bar de l’Estruch, a la Creu Alta.

El programa comença dijous 19 de febrer amb una mirada a les varietats agrícoles del Parc Agrari de Sabadell i la Fundació Miquel Agustí. El malbaratament alimentari, l’energia nuclear, el diagnòstic prenatal i postnatal, la relació entre física i historia, o el conegut Triceratops de Sabadell.

Què són els Cafès Científics?

Els Cafès Científics són una acció posada en marxa a la ciutat anglesa de Leeds. El de Sabadell s’ha unit a la xarxa internacional de Cafès Científics. Les xerrades són gratuïtes.

Programa complet

· 19 de febrer: “Les varietats tradicionals agrícoles revisitades i la Fundació Miquel Agustí”. Francesc Casañas, director del grup de recerca ‘Fundació Miquel Agustí’ i professor de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona.
· 19 de març: “La indecència quotidiana de malbaratar els aliments”. Paco Muñoz, tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona.
· 16 d’abril: “Per què rebutgem l’energia nuclear?”. Manuel Adelantado, físic i enginyer de telecomunicacions, i membre de la plataforma Tanquem les nuclears.
· 21 de maig: “El diagnòstic precoç prenatal i postnatal. Els avenços científics actuals a la nostra disposició”. Montserrat Bosque, metgessa màster en Pediatria, especialista en Pneumologia i Al•lèrgia Pediàtriques de l’Hospital de Sabadell (Corporació Sanitària Parc Taulí).
· 17 de setembre: “L’Univers de Cecilia Payne”. Montse Ribell, divulgadora d’astronomia de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.
· 15 d’octubre: “Com les ciències físiques ens ajuden a descobrir la nostra història”. Marià Baig, professor del Departament de Física i Centre d’Història de la ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona.
· 19 de novembre: “El triceratops de Sabadell, un viatge d’anada i tornada”. Àngel Galobart, cap del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Foto portada: el triceratops, a l’ICP. Autor: David B. 

Comments are closed.