Shooting del calendari feminista Puntes Rebels. Autor: cedida.

El calendari Puntes Rebels presenta el seu projecte en un ‘podcast’

La campanya Puntes Rebels arriba amb més força que mai. Després de dissenyar i publicar tres calendaris feministes (2019, 2020, 2021), aquest any dues de les coordinadores del projecte han presentat la quarta edició en format podcast. El van enregistrar aquest diumenge al migdia a la plaça de La Creu Alta i creuen que aquesta fórmula els permetrà arribar a un públic més ampli. Com sempre, el preu del calendari solidari serà de 12 euros, però ara també hi haurà disponibles agendes amb el mateix contingut per 25 euros; en aquest cas, les edicions són limitades.

La productora Filigrana Produccions i la distribuïdora La Monda Lironda tornen a vendre un calendari per donar a conèixer i difondre referents feministes: cada pàgina està encapçalada per una dona (de l’actualitat o de passat) que ha jugat un paper clau en la visibilització i empoderament de les dones. Per primera vegada, l’edició del 2022 comptarà amb la participació d’una persona racialitzada, Desireé Bela-Lobedde (una activista especialment compromesa amb la lluita contra el racisme i el masclisme). A banda d’ella, algunes de les altres referents que completaran les pàgines d’aquest calendari són Mari Pepa Colomer (la primera aviadora catalana), Araceli Segarra (la primera catalana i espanyola en coronar l’Everest) i cantants de Roba Estesa (grup de música catalana i feminista). Puntes Rebels ha comptat amb el treball de 80 persones i enguany el pròleg ha anat a càrrec de Noemí Busquets.

Shooting del calendari feminista Puntes Rebels. Autor: cedida.
Shooting del calendari feminista Puntes Rebels. Autor: cedida.

Una de les coordinadores del calendari feminista, Laia Ramiro, celebra que cada cop tenen més punts de venda arreu d’Espanya (l’any passat, per exemple, eren 69 i enguany ja en són 80) i que molts dels participants en una edició es queden a l’equip de treball. Aquest diumenge van presentar el calendari a la plaça de La Creu Alta a través de la col·laboració de Ràdio Sabadell. Ramiro explica el motiu d’aquest nou format:

“Des de la comissió de comunicació vam observar que avui dia els podcasts són una manera d’arribar a molta més gent, i per això vam decidir enregistrar-ho i fer-ho a través de la ràdio”.

Aquest va ser el primer episodi. A partir d’ara, n’hi hauran 12 més (un per cada mes del calendari) on cada una de les autores exposarà el motiu de la seva tria. Hi ha una vuitantena de punts de venda, dels quals 20 són a Sabadell; alguns exemples d’on comprar-lo: llibreria Macondo o Librerío de la Plata, al casal popular de La Creu Alta (El Tallaret) o de Sabadell (Can Capablanca), a l’Estripa’m o a floristeries com la Vuket o la de la Laia Claramunt.

Els diners que guanyin amb la venda del calendari, de les agendes i de les motxilles totebag aniran destinats a una causa benèfica, també com sempre. Aquesta vegada, però, els donaran a l’Associació de dones al món rural, pageses i ramaderes per no només reivindicar la visibilització de les dones, sinó també del món primari.

Foto portada: shooting del calendari feminista Puntes Rebels. Autor: cedida.

Comments are closed.