Foto portada: carpes d'entitats al Passeig. Autor: David B.

El Mescla’t recupera la presencialitat

La setena edició del Mescla’t recupera part del format pre-pandèmic: predominen les activitats presencials, tot i que amb aforament limitat i cita prèvia, i el 2 d’octubre el Passeig de la plaça Major i la zona que hi ha davant del Dr. Robert lluiran més de 40 carpes. Enguany hi ha dos canvis a tenir en compte: les entrades seran a La Rambla i al Passeig i l’espai estarà limitat a un màxim de persones encara per determinar. Tot i que el Mescla’t se celebra del 2 al 14 d’octubre, el cap de setmana previ també es faran activitats i tallers.

Exposicions, contacontes, tallers, concerts i teatres són algunes de les propostes infantils i familiars que ofereix el Mescla’t d’enguany. A diferència de l’anterior edició, marcada per la Covid-19 i amb un format significativament reduït i virtual, aquest octubre torna la presencialitat al centre: les activitats es distribuiran entre la plaça del Dr. Robert, el Racó del Campanar i el pati del Casal Pere Quart. Per la majoria d’elles cal reservar entrada prèviament a través de la pàgina web. La segona tinenta d’alcaldessa i regidora de Feminisme i Participació, Marta Morell, destaca que aquest any el Mescla’t és més important que mai:

“Mostres com les que tindrem a la nostra ciutat entre el 27 de setembre i el 14 d’octubre són més importants que mai perquè estem veient com els delictes d’odi creixen a tot el país i com la xenofòbia fa bandera de certs partits polítics. Activitats com les del Mescla’t preserven els valors de la diversitat i precisament lluiten contra l’homofòbia, la xenofòbia i qualsevol tipus de discriminació”, defensa Morell.

En total han participat 35 entitats que aprofitaran per explicar les tasques que realitzen en el seu dia a dia. El president del Moviment Ecumènic de Sabadell, Antonio Ibáñez, ha expressat la seva experiència en aquest festival, on l’entitat hi ha estat present des del primer any:

“Els valors que estan per damunt de tot són el diàleg, la convivència, la diversitat entre nosaltres. (…). Ens agrada molt participar en totes aquestes activitats que organitza l’Ajuntament perquè ens permeten dialogar i conviure amb tot l’entramat d’entitats que hi ha a la nostra ciutat” diu Ibáñez.

Tot i que el programa compta amb una vintena d’activitats, algunes de les propostes destacades són:

  • ‘Performance’ compromeses: dissabte 2 d’octubre a les 12:30 hores, a càrrec de la companyia Atzart. A la plaça del Dr. Robert, cal reservar entrada.
  • Teatre Human project. Aquí on em veus o els que queden a l’ombra: dimecres 6 d’octubre a les 19 hores, a càrrec de la companyia La Salamandra. A l’auditori de Can Balsach, cal reservar entrada.
  • Taller de piruletes amb xocolata de comerç just: dissabte 2 d’octubre, d’11 a 13 hores i de 17 a 19 hores, a càrrec d’Alternativa 3. Al Racó del Campanar, cal reservar entrada.

També hi haurà dues exposicions temporals: una a la Biblioteca Vapor Badia sobre el comerç just i l’economia solidària (del 4 al 15 d’octubre) i una altra al Centre Cívic de Sant Oleguer sobre la solidaritat (del 5 al 25 d’octubre).

Foto portada: una edició del Mescla’t abans de la pandèmia. Autor: David B.

Comments are closed.