Presentació del nou format de pa de Sant Julià

El pa de Sant Julià, ara també en pa de motlle

  • Un pa de motlle de 400 grams s’afegeix a la barra clàssica i el pa de quilo.

  • El pa de Sant Julià és un dels productes estrella del Parc Agrari de Sabadell.

A partir de la propera Festa Major, un centenar de forns de pa vendran un nou format del pa més sabadellenc: el de Sant Julià. En aquest sentit, el format de pa de motlle s’afegeix a la barra i el pa rodò. El nou format ha estat presentat fa uns dies i asseguren que manté les mateixes qualitats.

Segons informa l’ajuntament, a Sabadell hi ha vuit flequers que fan i venen aquest pa: Panabad, Forn Armengol, Forn Centenari, Casa de Forners i Pastissers Mateu, Pa Natural, Fleca Roca, Forn Sempere i Forn Valero Tradicional.

Es tracta d’un pa natural sense greixos, sense conservants ni sucres afegits. Un pa idoni per a grans i petits, que es pot fer en llesques per anar a l’escola o bé en entrepà, ja que està dividit en tres parts”, ha dit Olegari Panabad, en representació dels forners.

Què és el pa de Sant Julià?

El pa de Sant Julià es fa a partir del blat collit al Parc Agrari de Sabadell. Les pluges tardanes i la sequera han fet que la collita hagi estat inferior a la de l’any passat. Es faran 80.000 unitats de pa.

El pa de Sant Julià és un dels productes que posa en valor el projecte del Parc Agrari, que, de fet, ja és una realitat consolidada. Aquest esperit de proximitat fa possible fer arribar al mercat un nou producte de qualitat“, ha destacat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada.

Aquesta varietat de pa és un dels productes estrella de l’espai d’agricultura que disposa la ciutat de Sabadell.

Què és el Parc Agrari de Sabadell?

El Parc Agrari és un conjunt d’hectàrees a la vessant oest i nord de la ciutat destinades a la producció ecològica i la divulgació del sector primari.

Mentre que per un cantó s’hi cultiva el blat per fer el pa o les mongetes del ganxet, fins i tot algun vi, així com altres hortalisses, per exemple tomàquets, també té la seva finalitat educativa per ensenyar un conreu típic recuperat.

Comments are closed.