El projecte A-Porta està a 500 habitatges de complir el seu objectiu a Can Puiggener

El projecte A-Porta assolirà el seu objectiu en els pròxims tres mesos. Fa un mes que va començar la tercera ronda de visites al barri de Can Puiggener i a finals d’any els picaportes hauran visitat un total de 1.500 llars. Es tracta del municipi català amb més volum d’atencions, segons ha apuntat la tinenta d’alcaldessa Marta Morell en la roda de premsa d’aquest dilluns, i la intenció de l’Ajuntament és impulsar una quarta fase als Merinals. La Federació d’Associacions de Veïns creu oportú utilitzar els resultats del projecte per elaborar plans de barri i abastir millor així les necessitats dels veïns.

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) va promoure un projecte a Can Puiggener ara fa dos anys per millorar la convivència i el coneixement ciutadà respecte dels serveis municipals (més info: ‘Picaportes de Can Puiggener: “El problema no està a les llars, està al carrer”‘). Aquest setembre ha començat la tercera fase del projecte A-Porta i, quan acabi, a finals de desembre, els picaportes hauran atès 1.500 llars en aquest barri. La tinenta d’alcaldessa de Participació, Benestar Animal i Feminismes, Marta Morell, valora positivament la iniciativa: considera que l’aposta d’escollir aquest zona de la ciutat va ser un encert i destaca que ha ajudat a visibilitzar-ne la diversitat social. Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, suggereix una manera de potenciar encara més el projecte A-Porta:

“El projecte aporta un conjunt de dades important, però si no fem res amb aquestes dades, no servirà per a res. Per això cal que, a partir d’aquí, planifiquem un pla de barri on recollim la seva experiència a més de les reivindicacions que existeixen a nivell de barri i a nivell de federació. En definitiva, si això no serveix per transformar res, potser ens haurem equivocat en alguna cosa”.

En les dues anteriors edicions, els cinc picaportes sabadellencs que s’encarreguen d’aquest projecte a més de la coordinadora i el seu equip, que sumen un total de vuit persones, han visitat un miler d’habitatges, 500 en cada fase (més info: ‘Arrenca la segona edició del projecte A-Porta a Can Puiggener‘). El president de la CONFAVC, Jordi Giró, destaca que la consolidació del projecte a Can Puiggener ha generat resultats més efectius.

“L’ànima d’això són les picaportes, que avui ja són persones referents en el mateix barri. Ajuden a la relació comunitària i a entomar els reptes que tenim; des de la mobilitat fins a la convivència. Començar la tercera fase per fer aquestes 500 llars que ens queden per dur-nos al total de les 1.500 és un punt important perquè reafirma que hem enfocat bé el projecte i hem fet un engranatge fort i potent amb l’Ajuntament i amb la FAVS”, celebra Giró.

Tal com ha apuntat la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, si l’any que ve es donen les condicions necessàries per començar una quarta fase del projecte A-Porta, probablement serà al Merinals. De fet, la coordinadora del projecte a Sabadell, Mar Rull, apunta justament que l’Ajuntament també té bona part de la responsabilitat en aconseguir aquestes millores: “Nosaltres no tenim una vareta màgica que ens permeti ajudar-los només escoltant-los; això s’ha de traslladar als despatxos”.

Foto portada: picaportes de Can Puiggener amb el president de la FAV, Manuel Navas, la tinenta d’alcaldessa Marta Morell i el president de la CONFAVC, Jordi Giró. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.