Els teatres La Faràndula i Principal han incorporat un sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva que millora l’accessibilitat d’aquest col·lectiu. La inversió ha estat de 15.464 euros, finançats per la Diputació de Barcelona.
El nou sistema permet fer arribar l’àudio de la sala – captat per uns micròfons– directament als audiòfons o als implants del públic que ho necessita. D’aquesta manera s’aconsegueix millorar notablement el senyal d’àudio que senten els usuaris i s’evita el soroll de fons.
En el cas del Teatre Principal s’ha instal·lat un aparell que transforma el so en un senyal magnètic que s’envia mitjançant un cable en forma de bucle instal·lat sota el parquet de la platea i que rep l’audiòfon o l’implant. A més, un equip instal·lat al taulell de la taquilla facilita l’accessibilitat i comunicació a les persones que busquen informació o que compren entrades als teatres.
Pel que fa al Teatre La Faràndula, s’ha adquirit un sistema de transmissió de freqüència modulada i 24 petaques que actuen com a bucles individuals, amplificant el senyal que rep l’ajuda auditiva de la persona. Les petaques estan a disposició a l’inici dels actes.
Amb aquest nou sistema es dona resposta a les necessitats de les persones amb dèficits auditius, que afecten el 8 per cent de la població i al voltant del 30 per cent dels més grans de 65 anys.
Millores en l’atenció a la discapacitat
L’Ajuntament ha donat formació als treballadors de biblioteques municipals i als conductors de Transports Urbans Sabadell (TUS), perquè tinguin eines per atendre millor les persones amb la discapacitat i fer aquest serveis més accessibles.
Al 2017 es van formar 44 conductors d’autobús, formació que el 2018 es completarà fins a arribar a la totalitat de la plantilla. També és va fer formació a 33 persones que atenen el públic a les biblioteques municipals.