Taló simbòlic de la onzena edició de Corro Contra el Càncer al Casal Pere Quart

Jaume Teres: “gràcies a curses com ‘Corro contra el Càncer’ gent com jo pot viure”

L’onzena edició de la cursa solidària Corro Contra el Càncer ha celebrat al Casal Pere Quart la donació simbòlica dels 10.000 euros recaptats a la cursa benèfica del diumenge passat, 22 d’abril. La reflexió, la visibilització, la lluita contra els estigmes del càncer i alguna llàgrima d’emoció han acompanyat als ponents d’un acte que ha resultat una conversa tan emotiva com informativa. Entre les personalitats que han donat forma a l’activitat estan el president de We Run, Aleix Ribell; la regidora de Salut, Sonia Sada; la regidora d’Esports, Laura Reyes; el president d’Apialia Sabadell i un dels principals espònsors, Xavi Santos; el sotsdirector de l’Oficina Principal de Sabadell, Àlex Vas; i un exemple de superació del càncer i reconegut ultrafondista sabadellenc, Jaume Teres.

El taló de cartó de 10.000 euros ha protagonitzat metafòricament el que ha estat l’objectiu d’aconseguir en aquesta edició “les cinc xifres”, segons Ribell. Una fita que a la que s’ha arribat gràcies a la solidaritat dels organitzadors, voluntaris i espònsors.

“La voluntat no només és aconseguir fons, sinó que també es tracta de visibilitzar i parlar-ne, (el càncer) ens pot tocar a tots” ha afirmat el president de We Run. I, és que la solidaritat té una tasca clara i necessària, perquè “el sistema públic (sanitari) no arriba a tot”, ha esmentat Ribell.

Reyes ha remuntat al públic als temps de pandèmia per a reflexionar sobre la importància de l’esport en els moments de feblesa. Tot i que l’esport el trobem necessari i essencial, Reyes ha reconegut que “no reconeixíem que l’esport realment és un vincle per a poder funcionar el dia a dia per a totes les persones”.

Seguidament, la regidora de Salut ha destacat el pes de l’estigma a la societat, com sovint una etiqueta deshumanitza a la persona que se’n fa càrrec d’una situació tabú. La lluita no tan sols és contra el càncer, sinó que també s’ha d’enfrontar al concepte.

“Una malaltia, tingui el nom que tingui (…), no vol dir que (per tenir-la) deixis de ser una persona vàlida socialment, ni que hagis de deixar de fer allò que t’agrada. Ho hauràs d’adaptar evidentment” ha afirmat Sada.

Teres ha aprofitat la ponència per a subratllar la bondat que hi ha darrere d’esdeveniments benèfics com a Corro Contra el Càncer.

“Quan una empresa de material esportiu inverteix en un atleta espera un retorn. En aquest cas, el retorn és la salut social. Són molt importants aquests diners perquè gràcies a això gent com jo pot viure. És molt important agrair a la gent que està desvinculada de la malaltia i que desinteressadament aporten diners, perquè el retorn no és en beneficis econòmics, sinó en vida de gent” ha esmentat Teres.

Tant el sotsdirector de l’Oficina Principal de Sabadell com el president d’Apialia Sabadell han agraït el testimoni de Teres. Quan parlem de solidaritat els afectats són els protagonistes han compartit els dos responsables de l’aportació de capital per la causa. Vas ha afegit que la tasca dels espònsors també té una funció exemplar, “és important donar exemple a les noves generacions del que és l’empatia” ha assegurat Vas.

Foto portada: Teres, Sada, Reyes i representants de la cursa Corro contra el Càncer, aquest divendres. Autor: S.A.

Comments are closed.