El periodista i ara assessor immobiliari Juan Reyes, aquest 21 de novembre. Autora: Alba Garcia.

Juan Reyes, de periodista a ‘influencer’ immobiliari: “la comunicació em persegueix”

De periodista a comprar i vendre pisos i cases. Però amb tanta creativitat que l’han posat com a exemple d’una tendència professional: influencier immobiliari. El sabadellenc Juan Reyes tant apareix a Antena 3 amb els seus vídeos per captar propietats on fa de superheroi com es fa viral fent consells sobre com fer una pizza napolitana al forn de casa i el truquen per anar a Masterchef. “La comunicació em persegueix”, assegura.

Reyes va caure en el món immobiliari “per casualitat” després d’un quart de segle fent periodisme local. “Em vaig haver de reconvertir”, reconeix. No sense dificultats. Però va aplicar el seu “bagatge” i el seu estil personal a captar i vendre propietats. Després d’un temps, ara el posen com a exemple del que és una nova tendència professional. Ser influencer immobiliari.

Què han vist en tu?
Jo realment no soc un influencer. Soc un agent immobiliari que utilitza les xarxes. Suposo que han vist originalitat. Faig com un acudit, un sketsch per captar l’atenció als primers 20 segons. És una tendència actual i jo porto tres anys fent-ho a Sabadell. Requereix esforç, creativitat i eines. De fet a l’abril vaig escriure un llibre sobre això: Capta propiedades por redes sociales. Se acabaron las puertas frías. I al gener faré una prova pilot per donar classes a APIs per treballar així.

Quina és la gran dificultat ara mateix en el món immobiliari?
Trobar propietats. Tots tenim demandes de gent que busca pis o casa. Jo tinc més de 1.000 demandes de pis a Sabadell. Però quin pis compres? N’has de tenir en cartera. El secret és adquirir pisos i cases per vendre. És el repte de la immobiliària avui dia, que ha canviat. És un sector educat en sortir al carrer, mirar cartells als pisos i cases, que ja no hi ha per la por als ocupes, patejar-se les zones i fer portes fredes.  

El món immobiliari té una imatge de fred, poc personalitzat, especulatiu.
Fins i tot taurons. Jo a la primera entrevista que els vaig fer els vaig dir que em queien malament. I que eren uns pirates. Em veig com un mediador per facilitar la vida a la gent que vol vendre casa seva o vol comprar la casa o el pis dels seus somnis. No soc agressiu treballant. Es tracta de ser feliç o fer feliç.

Com vas arribar a aquest món?
De casualitat. Em vaig haver de reconvertir. Vaig començar fent d’agent immobiliari però tinc un bagatge de comunicació, de xarxes socials… i vaig veure que ningú a la zona utilitzava les xarxes i la seva marca personal en aquest sector. Després he anat evolucionant i amb unes poques eines tecnològiques he millorat. Ara ja reconec que a vegades se’m va la pinça amb els vídeos!

Vas estar molts anys aturant la gent pel carrer per preguntar-li qualsevol cosa que passava a Sabadell. T’ha servit?
27 anys. M’ha servit per a tot. Per a la feina i per a la vida. Trencar les barreres m’és molt fàcil. Molt natural. En el fons es tracta de relacions entre persones i de ser molt bon professional. Donar tranquil·litat, generar confiança. El pis, la casa, és molt sensible. És la compra més important que es fa al llarg de la vida. La tranquil·litat i la confiança s’ha de reflectir a tot arreu. Molta gent em coneix primer per les xarxes. Els agrada com ho faig i després em truquen.

El venedor et busca a tu o a la teva immobiliària?
La persona truca a Juan Reyes de Gesfime. És un valor que té Gesfime que afavoreix els seus professionals a treballar la seva pròpia marca. Jo soc un treballador més de l’empresa, que em permet desenvolupar la meva reputació i imatge, que s’associa a la de l’empresa.

El periodista i ara assessor immobiliari Juan Reyes, aquest 21 de novembre. Autora: Alba Garcia.
El periodista i ara assessor immobiliari Juan Reyes, aquest 21 de novembre. Autora: Alba Garcia.

Segurament vas ser feliç fent periodista durant anys, malgrat la precarietat de la professió. Ara ho ets més o menys?
Em va costar horrors assumir el canvi. Vaig estar malalt tres mesos. Vaig haver de fer un canvi mental amb 52 anys. Segueixo exercint la comunicació d’una altra manera perquè els meus caps ho han entès i funciona. Sempre he estat de preguntar-ho tot. Segueixo fent entrevistes però no les publico. Tant és així és que vaig coneixent personatges que són pures entrevistes. El productor musical d’Antonio Orozco. Li he venut un pis a Queralt Castellet. He conegut la responsable de comptabilitat de tot Mango. Un noi de 30 anys que és director d’una empresa de ciberseguretat israeliana aquí a Sabadell. L’altre dia vaig conèixer un jardiner especialitzat en decoració amb plantes de multinacionals. Aquí. Flipant! De fet, començaré un canal de Youtube amb entrevistes improvisades que diu Improvistas entrevistadas. Jo soc agent immobiliari, la meva feina és aquesta però la comunicació em persegueix.

Ets un apassionat de les xarxes. Sempre les has utilitzat. Com les veus? Hi ha molta gent que té un plantejament molt crític de les xarxes 15 anys després del seu sorgiment.
Un bisturí et pot salvar la vida o pot acabar amb tu. Les xarxes són com el bisturí. Però és cert que tots estem molt enganxats. I no hi ha límits ni control. Perdem molt temps a les xarxes. Però són aquí i no marxaran. Jo soc un creador de contingut. Hi dedico molt temps mirant del que parla la gent, del que no parla la gent.

Vens pisos però a les teves xarxes professionals poses altres continguts, més personals o d’entreteniment. Fa poc ho has petat amb un tema de pizzes.
M’agrada molt cuinar. A vegades pujo alguna cosa a Instagram i ofereixo contingut de diversió o interès o intento posar d’alguna forma la paraula casa o casera per vincular-ho a la feina. L’altre dia vaig fer un truc que havia vist per internet perquè les pizzes surtin com en un forn de pizzeria. És una tonteria i molt ràpida. Jo no sé que ha passat però l’algoritme es va tornar boig i de cop ha estat una brutalitat de reproduccions. Set milions de reproduccions i no s’atura! Fins i tot m’han trucat de Televisión Española per participar a Masterchef!

Què aconsellaries a la gent que s’ha de reconvertir amb 50 anys?
Que és possible. Que fa mal. Però que cal frenar i pensar. Si has escollit un camí en al teva vida, segur que et serveix. Assumeix el canvi com un repte, no com un càstig. Per mi va ser un càstig a l’inici. Intenta aplicar el que saps en alguna cosa de la teva nova vida. I assumeix el canvi com un repte personal.

Foto portada: el periodista i ara assessor immobiliari Juan Reyes, aquest 21 de novembre. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.