Foto portada: entrada del Gimnàs Municipal, a la plaça de Frederic Monpou. Autora: Alba Garcia.

La gimnàstica artística serà la nova i principal activitat del Gimnàs Municipal

Sabadell Gimnàstic Club gestionarà el Gimnàs Municipal a partir d’ara. L’entitat especialitzada en gimnàstica artística ha guanyat el concurs obert per l’Ajuntament ara fa uns mesos amb l’objectiu d’atorgar un projecte definit a aquest equipament i evitar el seu tancament definitiu. En les pròximes setmanes, tots dos actors concretaran el calendari i les adequacions que cal fer en aquest espai per posar-lo en marxa una altra vegada, tot i que ja no tindrà l’ús inicial de gimnàs.

L’únic gimnàs municipal, situat a la plaça de Frederic Mompou (Centre), va abaixar la persiana a finals del 2021. Feia temps que l’empresa privada que el gestionava, IGSport, acumulava dèficits i, en conseqüència, cada any s’havia de dedicar una part del pressupost municipal a eixugar aquest deute (més info: ‘Punt i a part a la història del Gimnàs Municipal: tancat mentre acaba el concurs‘). Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament va optar per obrir un concurs públic a les diferents entitats esportives de la ciutat i el projecte més convincent seria el que atorgaria una nova vida a l’equipament municipal.

L’any 2021 es va acabar sense culminar el canvi de model de gestió i el gimnàs va començar el 2022 amb les portes tancades fins que la nova entitat agafés les regnes de l’immoble; ara, però, ja hi ha un guanyador del concurs: el Sabadell Gimnàstic Club. Per tant, la principal activitat esportiva que es desenvoluparà al Gimnàs Municipal una vegada torni a obrir serà la gimnàstica artística; una disciplina que fins ara no havia trobat cap espai públic adequat per dur-la a la pràctica, però que també deixarà lloc a altres activitats per mantenir el físic. L’Ajuntament i Sabadell Gimnàstic Club concretaran el futur de l’equipament en les pròximes setmanes.

Per què ha guanyat aquest projecte?

Per decidir quina proposta quadrava més amb el Gimnàs Municipal, s’ha tingut en compte la viabilitat econòmica, la distribució horària i la singularitat del programa esportiu, segons fonts municipals. En aquest sentit, el fet d’oferir un contingut formatiu i la possibilitat de competició tant en adults com en escolars han estat dos criteris força importants a l’hora de valorar els projectes, igual que la promoció de l’esport femení i inclusiu.

Foto portada: entrada del Gimnàs Municipal, a la plaça de Frederic Monpou. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.