Foto portada: treballadors de Ràdio Sabadell, al ple. Autor: David B.

L’acomiadament del treballador més antic de ‘Ràdio Sabadell’ obre una ferida de difícil tancament

Nova escalada en la tensió entre la gran majoria de la plantilla de Ràdio Sabadell, la direcció de l’emissora i l’executiu municipal presidit per Juli Fernàndez. L’acomiadament del treballador més veterà, considerat com un símbol pels treballadors, a través d’un burofax aquesta setmana ha aprofundit l’escletxa. La plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou en responsabilitza la direcció de l’emissora, a qui acusen d’assetjament laboral i al regidor Miquel Soler. Tot plegat amb un govern “que amaga el cap sota l’ala”.

Manolo Guerrero ha estat cap tècnic de Ràdio Sabadell des de l’any 2001, quan es va recuperar com a ràdio municipal. Des d’ençà ha esdevingut company, mestre i tutor de diverses generacions de periodistes i tècnics que el defineixen com l’ànima de Ràdio Sabadell. El seu acomiadament  va ser aprovat pel Consell d’Administració de l’empresa municipal al desembre, i rau en les causes de l’aparició de la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou, que congrega la gran majoria de la plantilla. Les mostres de solidaritat cap a ell han estat moltes: de l’actual plantilla, d’antics treballadors de l’emissora ara a mitjans nacionals (per exemple, Ricard Ustrell, presentador d’El Suplement de Catalunya Ràdio) i de col·laboradors externs (el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos, li va dedicar de forma implícita fa uns dies l’entradeta del seu programa). Però la direcció de l’emissora no ha fet marxa enrere, i després de donar-li un mes de vacances, ara se l’ha acomiadat mitjançant un burofax.

L’acomiadament de Guerrero obre una ferida de difícil solució a la ràdio, ja que afecta a un dels símbols de l’emissora. “Amb la marxa de Manolo Guerrero, que durant més de 15 anys ha exercit com a cap tècnic de l’emissora, Ràdio Sabadell queda orfe d’un dels seus puntals”, manté la plataforma, que més enllà de la direcció de l’emissora, que recau en Montserrat Pérez Creus, assenyala l’executiu quatripartit, que ha donat el seu “vistiplau”. Aquesta setmana l’alcalde, Juli Fernàndez, s’ha compromès a mantenir la plantilla, assegurant que més enllà del de Guerrero no hi haurà més acomiadaments. Però la plataforma hi desconfia, tot creient que l’executiu “amaga el cap sota l’ala” sense posar en dubte les decisions que es prenen a l’emisorra.

Complexa situació i digitalització

La direcció argumenta que amb els canvis tècnics i d’orientació a l’emissora ja no cal un responsable tècnic, ja que s’ha quedat sense funcions ni tasques assignades, a més en una empresa en una situació financera complexa. Un argument que no convenç la plantilla: el propi Guerrero va ser el responsable de digitalitzar els estudis, fa un parell d’anys. I a nivell financer sí s’han fet contractacions directives i a nivell comercial, que tot i així no han redreçat la facturació.

“Possible venjança personal”

Els treballadors sostenen que Guerrero ha estat assetjat, buidant el seu lloc de feina per justificar l’acomiadament. I creuen que se l’ha acomiadat per motius polítics, tot considerant que el regidor del ram, Miquel Soler, ha volgut tenir una “possible venjança personal per la relació de l’actual regidor de Comunicació amb el primer cap d’emissions de Ràdio Sabadell 94.6”. L’anterior cap tècnic, que va ser acomiadat fa uns anys i a qui Guerrero va substituir, és la parella de Soler.

Foto portada: membres de la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou, en el darrer ple, amb Manolo Guerrero, amb barba i ulleres. Autor: David B.

2 Comments