Foto portada: 'cocido' dels Ballesteros, aquest any 2021. Autor: David B.

Multitudinari ‘cocido’ dels Ballesteros

Dia important a la Font de Can Rull. Per partida doble. En primer lloc perquè és el primer gran acte que pot organitzar la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros a Catalunya, amb seu a Sabadell, des de l’inici d’una pandèmia que, per cert, ha colpejat l’entitat ja que diversos socis hi van morir de Covid-19. I en segon lloc perquè és el primer acte des que Sabadell i el municipi cordovès s’han agermanant formalment.

Com és habitual, l’entitat amb seu a la Masia de Can Rull ha aprofitat l’arribada de la tardor per cuinar el seu tradicional cocido. Unes 600 persones n’han gaudit, entre ells, diversos regidors del PSC, Crida, Ciutadans, Marta Morell i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. La resposta de la ciutadania ha estat fins i molt més alta de la prevista. Per fi, després de gairebé dos anys, l’entitat ha pogut tornar a celebrar un gran acte a l’aire lliure, on no han faltat ball.

“La satisfacció és molta perquè ha vingut molta gent, potser perquè ara estem agermanats amb San Sebastián, més gent ho ha sabut i s’ha fet més publicitat. Estem molt contents de tenir 600 persones. Estem molt orgullosos”, ha assegurat el president de l’entitat, Joaquín Lesmes.

L’entitat ha constatat que “la gent tenia ganes de sortir i aprofitar la ‘miqueta’ més d’espai que ara tenim després de tant de temps. Avui ha estat un dia diví”. La trobada gastronòmica ha comptat també amb presència d’altres cases regionals de la ciutat, i d’entitats sabadellenques. Per fer el cocido s’han usat entre altres ingredients 75 quilos de patates, 5 caixes de mongeta verda, 70 quilos de cigrons, 50 quilos de pollastre i 42 quilos de cansalada.

Agermanament

Lesmes assegura que per l’entitat és un gran “orgull” agermanar el seu poble d’origen amb la seva ciutat de residència. L’agermanament es va fer oficial el passat mes de setembre, amb l’aprovació per part del ple municipal (unànime) i un viatge oficial al municipi cordobès.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: un moment del cocido andalús d’aquest diumenge. Autor: David B.

Comments are closed.