Foto portada: assistents al sopar d'empreses de CIPO. Autor: cedida.

Només 1 de cada 5 persones amb diversitat funcional tenen feina, denuncia CIPO

  • Un centenar de persones assisteixen al tercer Sopar d’Empreses de CIPO a l’Espai Cultura.
  • La cooperativa posa de relleu iniciatives com l’Amanidor, que obre un segon local a Castellar.

Tercera edició del Sopar d’empreses de la cooperativa d’inserció social CIPO. L’objectiu de la trobada és oferir un espai de trobada entre institucions, empreses i entitats sabadellenques. Durant l’acte, CIPO ha reivindicat l’accés al món laboral de les persones amb diversitat funcional.

Un centenar d’assistents van participar en la tercera edició del Sopar d’Empreses de CIPO, que s’ha reprès després de la pandèmia. La trobada s’ha celebrat a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb la principal finalitat d’agrair la contractació dels serveis que ofereix el Centre Especial de Treball, o les donacions que fan a la cooperativa.

El president de CIPO, Joan Madaula, ha posat sobre la taula algunes de les dificultats que afronten les persones amb diversitat funcional. Segons un estudi de la Fundació Granés i Dincat, només una de cada cinc persones amb diversitat funcional té accés al mercat laboral. Madaula ha demanat acompanyament de les administracions:

“Hem de fomentar el treball en xarxa, professionalitzar la nostra gestió i no deixar d’apel·lar la col·laboració i complicitat de la ciutadania, les empreses, les entitats i les organitzacions”. El director de l’entitat, Xavier Martínez, ha fet una crida “a apostar per projectes que posin en relleu i donin visibilitat a la diversitat i a prendre decisions amb criteris socialment responsables per caminar cap a una societat més justa”.

Martínez ha posat de relleu el projecte L’Amanidor, posat en marxa amb la col·laboració de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, amb un restaurant al casal cívic de la Creu de Barberà i ara també un altre a Castellar del Vallès. Hi ha mitja dotzena de persones amb diversitat funcional treballant-hi, la major part provinents de Xaloc. Dos d’ells han explicat la seva experiència.

El Sopar d’empreses també va oferir una ponència d’Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra i catedràtic d’economia financera i comptabilitat i una visita a l’exposició Calidoscopi, que vol donar visibilitat al programa de captació de fons de l’entitat. L’acte va ser presentat pel periodista Pere Mas i el catèring va ser cuinat i servit per l’equip de L’Amanidor i Xaloc.

Foto portada: assistents al sopar d’empreses de CIPO. Autor: cedida.

Comments are closed.