El nou mural de Tintín, al centre de Sabadell, al juliol de 2022. Autora: Lucía Marín.

Tintín, Milú i el capità Haddock tornen a Sabadell

Sabadell ja torna a tenir un mural en honor a Tintín. Després que s’enderroqués l’icònic grafiti al mur del carrer Sant Llorenç, aquest dilluns s’ha inaugurat una altra obra de l’artista local Werens davant la parròquia La Puríssima. La iniciativa ha estat impulsada per l’Associació de Tintinaires de Sabadell, el programa de Projecció de la ciutat i Turisme de l’Ajuntament i el propietari de l’immoble, ja que el dibuix és sobre la façana d’un bloc de pisos nous. A diferència del primer mural, on Tintín apareixia en bicicleta perseguit pel característic 2CV de les seves aventures, en aquest també hi ha el capità Haddock i en Milú, dos dels seus companys de viatge principals.

La paret on hi ha el nou grafiti de Tintín estava intacta aquest dilluns a primera hora del matí. L’artista local Werens ha pintat el seu darrer mural a la ciutat en tan sols unes hores i el resultat final juga amb les dues parets que fan cantonada: en una hi ha en Tintín i en Milú corrent cap a la dreta i, en l’altra, hi ha el capità Haddock avançant en sentit contrari. Tres personatges mítics en l’imaginari de ficció i que aniran guanyant pes a la ciutat: el responsable del programa de Projecció de Ciutat i Turisme de l’Ajuntament, Lluís Matas, ha assenyalat l’èxit d’aquests còmics per defensar més iniciatives centrades en el característic aventurer de tupè punxegut.

“S’han venut més de 250 milions de còmics arreu del món i s’han traduït a més de 126 llengües. Volem que aquest sigui el primer de molts murals de Tintín per fer-ne una ruta així com xerrades, exposicions…”, ha avançat Matas.

L’Associació de Tintinaires de Sabadell veu amb bons ulls aquest homenatge i el seu president, Manel Camps, en destaca la funció divulgativa a l’hora de difondre la llengua catalana. En aquest sentit, el primer mural, al carrer Sant Llorenç, es va pintar per celebrar els 50 anys de la primera edició en llengua catalana dels còmics del belga Hergé; però fa uns mesos que es va enderrocar el mur on era per construir-hi un bloc de pisos.

El grafiter Ramon Puig, més conegut com a 'Werens', al juliol de 2022. Autora: Lucía Marín.
El grafiter Ramon Puig, més conegut com a ‘Werens’, al juliol de 2022. Autora: Lucía Marín.

En la inauguració del nou grafit aquest dilluns a la tarda hi ha assistit el mateix artista, Ramon Puig (més conegut com a Werens), alguns representants de l’Associació de Tintinaires i Lluís Matas com a representant de Visit Sabadell. Alguns curiosos també s’han aturat per observar el nou mural i en general ha agradat la sensació de xoc que ofereix el fet de jugar a dues bandes a través de la cantonada. A més de la bateria d’activitats per realçar la figura de Tintín, Matas també ha llençat la idea de batejar la nova plaça que uneix la Via Massagué amb el carrer Raval de Dins, on hi ha el nou grafit de Tintín, amb el seu nom.

Foto portada: El nou mural de Tintín, al centre de Sabadell, al juliol de 2022. Autora: Lucía Marín.