Foto portada: presentació de la campanya Joves en Acció 2021. Autora: Gemma Vives.

Nova edició del programa per potenciar la cooperació i la solidaritat entre els joves

——————–PUBLICITAT——————-

——————–PUBLICITAT——————-

L’Ajuntament impulsa un nou projecte per promoure la solidaritat en nou centres educatius de la ciutat. A partir del programa ‘Joves en acció’, podran participar en iniciatives solidàries i tindran l’oportunitat de realitzar un voluntariat a les principals entitats de cooperació locals. El programa es troba en la seva 5a edició i enguany s’ha presentat sota el lema “Cooperació de proximitat”.

El programa és gestionat des de les seccions de Joventut i Cooperació de l’Àrea de Feminismes, Benestar animal i Participació de l’Ajuntament i finançat per la Diputació. Per poder desenvolupar el programa d’accions i activitats vinculades es compta amb la col·laboració de l’entitat Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).

“Nosaltres com a Ajuntament volem fer arribar als joves valors per fomentar la cultura de la pau, els drets humans i implicar els joves de la nostra ciutat en el que fan les diferents entitats”, ha detallat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.  

El projecte ha inaugurat ja la seva segona fase i durarà fins al desembre, en la qual s’han tancat 52 xerrades en 9 centres educatius que es realitzaran per professionals del TACC. Els centres que participen en el programa són l’Escola Industrial, Sabadell, Vallès, Narcisa Freixas, Jonqueres, Ribot i Serra i Ca n’Oriac i els centres formatius Núria Vilella i Jaume Viladoms

En aquest sentit, Morell ha explicat que l’objectiu de les xerrades és “fomentar que els joves facin voluntariat actiu en la ciutat”. A més ha volgut remarcar que “necessitem els joves per tenir una societat més justa i més igualitària”.

El projecte s’està realitzant en dues fases, tot i que la primera ja va ser completada els primers mesos de l’any. La cap d’àmbit d’acció socioeducativa del Taller d’Art, Cultura i Creació, Elsa Rodríguez, ha explicat que en la primera etapa del projecte es va realitzar una prospecció per detectar les seves necessitats envers els joves i la dificultat que tenien per incorporar-los en la seva estructura. Les entitats que han participat Sonrisas de Bombay, Fundació SID Moskita, Lliga dels Drets del Pobles, Agermanament sense Fronteres i TACC.

Així, ‘és necessari posar èmfasi la importància que tenen aquests projectes de visibilització de la tasca de les entitats perquè això és sembrar la llavor. El dia de demà si aquestes entitats continuen treballant, voldrà dir que la llavor que hem plantat avui ha sorgit bé, ha manifestat  l’Elsa Rodríguez.

Què és el TACC?

El Taller d’Art, Cultura i Creació té com a objectiu desenvolupar projectes socioeducatius, on l’art i la cultura són considerades eines de transformació social. La joventut i l’esfera internacional són els pilars centrals del TACC, i en ells està basada la seva metodologia de treball; els joves i els artistes són els actors principals de les seves accions.

Comments are closed.