Foto portada: un moment de la segona trobada de la Plataforma en Defensa del Riu Ripoll. Autora: J. Ramon.

La plataforma que vol tombar la piscina d’onades agafa forma i prepara mobilitzacions

  • La Plataforma en Defensa del Riu Ripoll és el resultat de la unió veïnal i d’entitats ecologistes que s’oposen al projecte Sabadell Surf City.
  • Preparen actuacions per frenar el projecte, però també proposen alternatives per impulsar en aquesta zona.

L’Ajuntament no va convèncer al grup de veïns i d’entitats que estan en contra de construir una piscina d’onades al costat de La Bassa i, en conseqüència, aquest dijous han oficialitzat la seva oposició. La nova associació, batejada amb el nom Plataforma en Defensa del Riu Ripoll, reafirma la seva posició i buscarà debilitats al projecte Sabadell Surf City per portar-lo als tribunals. Així ho ha anunciat aquest dijous al vespre un dels membres capdavanters en aquesta mobilització veïnal i alhora president de l’ADENC, Joan Carles Sallas, en la segona reunió al centre cívic de Sant Oleguer.

El passat 15 de març, alguns representants del que ara s’anomena Plataforma en Defensa del Riu Ripoll es van reunir amb l’alcaldessa Marta Farrés i amb la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, per exigir-los una sèrie d’aclariments respecte la viabilitat i la materialització de la piscina d’onades de cara al 2024. El que defineixen com a manca de concreció a les seves preguntes ha aixecat la llebre entre els detractors del projecte, que qüestionen l’impacte econòmic i mediambiental que pot comportar aquest equipament, i aquest dijous al vespre s’han organitzat per actuar al respecte:

“Creiem que podem trobar advocats que permetin garantir que una parcel·la no es pot adjudicar a dit a una única empresa i que, per tant, és molt discutible com faran aquesta concessió”.

Més enllà de la piscina d’onades en si, les conseqüències que pot provocar la fallida de l’empresa operadora, la reformulació de la mobilitat entorn el camí de Can Quadres i els centenars de places d’aparcament que preveuen afegir en aquesta zona són altres qüestions que preocupen a les persones que han assistit a la segona trobada de la plataforma. En la primera, s’hi van aplegar entorn un centenar de persones i, en la d’aquest dijous, dues setmanes més tard, l’assistència s’ha reduït a una mica més de la meitat (més info: ‘#StopSurfCity: neix la plataforma que vol tombar la piscina d’onades‘).

L’ecologisme se suma a l’oposició al projecte de l’escola de surf

Tot i això, ara els suports externs són més amplis, segons Joan Carles Sallas: la plataforma d’entitats vallesanes SOS Vallès, la Federació d’Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en acció i la delegació del Fons Mundial per la Natura (WWF) a Barcelona se sumen a la reivindicació sabadellenca.

La plataforma agafa forma: ja té nom i perfil a les xarxes socials

Els membres assistents en la segona reunió han votat a mà alçada el nom de l’associació. D’entre les diferents possibilitats que hi havia (‘Stop Surf City’, ‘Cuidem el ripoll’, ‘El ripoll és vida’ o ‘SOS Ripoll’, entre altres) ha guanyat ‘Plataforma en Defensa del Riu Ripoll’. Al final de la sessió, la cinquantena d’assistents s’ha dividit les tasques i accions per fer tant a curt com a llarg termini amb l’objectiu de tirar endavant la seva oposició al projecte Sabadell Surf City.

Aquest banner sempre ha d'enllaçar AQUÍ (del 14 de març al 13 d'abril). https://bit.ly/3Gesfime

A banda de les possibles accions judicials que intentaran emprendre, també volen impulsar un Verkami per recaptar fons, convocar una manifestació popular o redactar un manifest que exposi els motius pels quals hi estan en contra. El 7 d’abril es tornaran a reunir al centre cívic de Sant Oleguer per continuar la seva resistència a la piscina d’onades.

Més info:

Foto portada: un moment de la segona trobada de la Plataforma en Defensa del Riu Ripoll. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.