Prop d’un miler de signatures per recuperar el bosc de Can Feu

Fa poc més d’un segle, l’entorn del castell de Can Feu de Sabadell (Vallès Occidental) era un dels punts de referència cultural de la ciutat. L’entorn es caracteritzava per tenir espais de trobada embolcallats per un espès bosc. Tot plegat, però, va desaparèixer amb la venda dels terrenys per a construir-hi edificis i donar, així, resposta a l’onada migratòria de mitjans del segle passat.

L’Associació Cultural Can Feu ha iniciat un procediment perquè es replanti la zona. L’objectiu és que els terrenys no edificats recuperin al màxim la massa forestal original, amb la restitució de camins, torrents i fins i tot un antic pont. L’objectiu és que els terrenys no edificats recuperin al màxim la massa forestal original, amb la restitució de camins, torrents i fins i tot un antic pont. Els promotors han iniciat un procés de recollida de firmes a través de la plataforma change.org, que ja va camí del miler de suports.

La proposta parteix de la voluntat de recuperar tota la zona de bosc possible partint dels mapes de què es disposen, i tenint en compte els terrenys on actualment no s’hi ha construït, principalment destinat a sòl industrial però on encara no s’hi ha edificat. “Volem que es repobli amb arbres tal i com figura als plànols originals de la ciutat i recuperar l’aspecte que el bosc tenia a principis del segle XX”, explica Aleix Gonzàlez, president de l’Associació Cultural Can Feu.

Projecte d’urbanització pendent

L’Ajuntament, pel seu cantó, no veu malament la proposta de l’entitat, si bé es remet al procés d’urbanització de l’espai que ha sorgit al barri amb el soterrament de les vies del tren. El passat mes de juny, la Junta de Govern Local va aprovar posar en marxa un concurs de projectes urbanístics per definir l’espai, amb un pressupost de 129.779,76 euros.

Aquest projecte, però, només afectaria una part de l’espai que l’associació vol recuperar com a bosc. En aquest entorn, proposen, a més, crear un espai que cobrís l’ús recreatiu que dècades enrere van tenir les dues esplanades, i que s’ubicaria en una zona on ara hi ha camps.

Més informació:

Comments are closed.