Manifestació de l'Orgull de 2023. Plaça del Treball. Jordi M.

Els carrers de Sabadell clamen pels drets LGTBIQ+ a la marxa de l’Orgull

Unes 200 persones han participat aquest dissabte a la manifestació de l’Orgull LGTBIQ+ de 2023 a Sabadell, segons dades de la Policia Municipal. A ritme de batucada, els carrers s’han anat omplint de banderes reivindicatives i de pancartes a favor de la llibertat sexual i de gènere. La manifestació ha sortit de la plaça del Treball (Gràcia) a les sis de la tarda i ha finalitzat a dos quarts de vuit a la plaça Montserrat Roig (Eixample), on els organitzadors han llegit un manifest i s’ha donat pas a la festa.

A més de les banderes del col·lectiu, els participants han alçat desenes de fotografies a gran escala reflectint les mirades i les expressions de membres de la comunitat LGTBIQ+ de la ciutat. “Tenim com a objectiu donar un missatge que estem a tot arreu, que només fa falta saber mirar i voler-nos veure”, ha explicat Roberte Piqueras, de Ca l’Enredus, que ha posat en valor el fet de tenir una manifestació a la ciutat, tot i coincidir en horaris amb la de Barcelona.

Festa i reivindicacions

L’activista sabadellenca Clara Palau ha encapçalat la marxa, que ha comptat amb persones de totes les edats i barris. La manifestació ha passat pel carrer de Manso, la carretera de Barcelona, un petit tram de la Gran Via i l’avinguda de Barberà. El punt final ha estat la plaça Montserrat Roig, on s’ha fet la lectura del manifest i els assistents han gaudit de la música.

“Volem vides plenes i lliures, que mereixin ser viscudes, on no ens mirin diferent i on tinguem els mateixos drets. Volem tranquil·litat i seguretat, volem viure el present i garantir el futur. Volem ara i aquí el més bàsic”, ha clamat el manifest.

Una idea que subscriu Guiu Roig, activista i podcaster que ha participat en la marxa.

“Tenim dret a enfadar-nos i a demanar el que ens mereixem, que és tenir uns drets igual que tothom”, ha assenyalat. “El fet de veure que hi ha gent com tu, i que hi ha més de la que sembla, també et dona molta energia i et fa veure que no estàs sol lluitant”.

El manifest també ha fet referència a aspectes cabdals com l’educació, la sanitat o l’habitatge.

“El dret a l’habitatge no pot dependre de si ens accepta la família, el propietari, el veí o el company de pis”, ha defensat el text, que demana que “cal posar la lluita contra la discriminació al centre de les polítiques públiques”.

Entre les diferents proclames, s’ha demanat també que s’actuï contra les desigualtats per raons econòmiques o d’origen. “Avui hi som totes les que volem ensorrar les fronteres, acabar amb la precarietat i posar fi a totes les violències”, han conclòs. La jornada ha culminat amb una festa comunitària a càrrec de DJ Perla Negra i DJ Tofu.

Foto de portada: moment inicial de la manifestació, a la plaça del Treball. Autor: Jordi M.

Comments are closed.