Malestar del tercer sector amb el pressupost pactat per ERC i PSC

Els representants del tercer sector han expressat el seu desacord davant els pressupostos pactats per ERC i PSC. Consideren que l’import destinat als seus serveis és molt baix en relació a les seves prestacions i els recursos necessaris per dur a terme la tasca de les entitats.

Un cop publicades les resolucions, Dincat -representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya-, tracta de “vergonyós l’augment en només un 5 per cent dels mòduls i tarifes dels serveis socials”, després d’haver traslladat al Departament i als diferents partits polítics la “situació límit” del sector i la necessitat urgent d’augmentar el finançament dels serveis que presten, “almenys en un 30 per cent”.

D’aquesta manera, la federació reclama que es rectifiqui el finançament atorgat i s’augmenti fins al 30 per cent, amb l’objectiu de poder “dignificar” la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i millorar els serveis d’atenció millorant les condicions dels professionals.

“És esgotador reivindicar any rere any la mateixa necessitat i que la situació encara no s’hagi revertit. Quan sortim dels despatxos, ho fem amb el convenciment que els nostres interlocutors comparteixen la urgència de les nostres demandes, però a l’hora de la veritat, quan toca fer polítiques i dotar pressupostos al respecte, es tornen a desentendre”, assegura Víctor Galmés, director de Dincat.

D’altra banda, expliquen que han estat pressionant al Govern de la Generalitat durant anys per augmentar els mòduls i tarifes al sector de serveis socials. El seu objectiu és garantir condicions laborals dignes per als treballadors d’aquestes entitats, que estan infravalorats i molt professionals.

Més dotació per finançar els costos

En la mateixa línia, Atendis, sota el paraigües de la Coordinadora de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (CCPC), també alça la veu per exigir que “es reconegui la situació d’infrafinançament dels centres residencials que atenen persones amb discapacitat intel·lectual i que es realitzi l’equiparació salarial dels professionals del sector”. Segons la Coordinadora, acabar amb aquestes discriminacions suposa incrementar en un 40 per cent l’actual dotació pressupostària per atendre adequadament les persones amb discapacitat. “Malgrat els avenços en la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, els pressupostos públics assignats a l’atenció d’aquest col·lectiu nofinancen el cost real”, lamenten.

Foto portada: un usuari de CIPO. Autor: cedida.

Comments are closed.