Andi Down. Autor: David B.

Una trentena de sabadellencs amb síndrome de Down troben feina després d’un programa formatiu

L’Associació Síndrome de Down i Discapacitat Intel·lectual (Andi Down Sabadell) juntament amb la Fundació Vodafone Espanya, ha presentat aquest matí els resultats dels cinc anys del programa ‘Yo me prep@ro‘ a l’Escola Superior de Disseny (ESDi). Es tracta d’un programa que proporciona a les persones participants la formació necessària per a què es puguin inserir laboralment a una empresa ordinària.

El programa té com a objectiu formar persones amb síndrome de Down mitjançant convenis de pràctiques, inicialment, que poden acabar esdevenint contractes laborals. En aquest darrer curs 2019-2020 han participat vuit persones a Sabadell, de les quals cinc han aconseguit un conveni de pràctiques i tres un contracte laboral, assolint així el 100 per cent dels objectius esperats.

En aquestes edicions s’ha comptat amb un total de 72 participants, dels quals 34 han estat dones i 38 homes. S’han conformat un total de 57 convenis de pràctiques i 28 contractes laborals, on han col·laborat el 75 per cent de les empreses amb les que s’ha contactat.

“La formació i el coneixement amb noves tecnologies esdevé un element clau a l’hora de potenciar i millorar notablement la capacitat d’inserció social i laboral de persones que pateixen algun tipus de discapacitat”, ha comentat el responsable delegat de la Fundació Vodafone a Catalunya, Alex Carballo.

Utilitzar la realitat virtual per millorar l’accés a l’ocupació d’aquestes persones permet experimentar l’entorn laboral d’una oficina i interactuar amb els diferents elements i tasques que s’hi duen a terme. Una experiència immersiva que facilita als usuaris la inserció laboral futura. La presidenta d’Andi Down Sabadell, Dolors Pallàs, ha destacat que “la utilització de les ulleres de realitat virtual ens permet afavorir la millora de l’ocupabilitat de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual”. Els participants han après què és i com s’utilitza la realitat virtual, els diferents tipus que existeixen i la seva utilització, on han explicat les seves pròpies experiències.

“M’ha agradat aprendre com fer tasques a una oficina amb les ulleres realitat virtual, i aquest darrer any he pogut fer pràctiques a diferents empreses. Quan vaig acabar les pràctiques em van fer un contracte indefinit”, ha comentat una de les participants del programa, Minerva Llorente.

A nivell estatal, el projecte ha comptat amb la participació de 1.162 persones durant els seus sis anys de trajectòria, on aquest últim any han participat un total de 88 participants.

Foto portada: Les participants del programa Minerva Llorente i Mª Carmen Ortega explicant les seves pròpies experiències. Autor: David B.

Comments are closed.