A presó cinc persones per segrestar un matrimoni de Sabadell

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’investigació Criminal van detenir el 29 de maig quatre homes de nacionalitats espanyola i italiana, amb edats compreses entre els 18 i els 33 anys, com a presumptes autors d’un delicte de segrest i un d’extorsió. Anteriorment havien detingut un altre home de nacionalitat colombiana com a presumpte autor d’un delicte de segrest.

El mes de gener es produeix el segrest d’un matrimoni sabadellenc de 72 anys com a conseqüència d’un deute que havien generat amb un grup de persones napolitanes que haurien fet una inversió en un negoci d’adquisició de pedres precioses que va fer fallida l’any 2019.

Després d’un procés extorsionador que va culminar amb el segrest del matrimoni, la seva filla va denunciar els fets i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC es va fer càrrec de la investigació. En una primera fase els agents van aconseguir l’alliberament del matrimoni i la detenció amb ingrés a presó d’un home de nacionalitat colombiana encarregat de la custòdia dels ostatges.

Tenien un pis franc a Torre-romeu

Els investigadors van poder localitzar el pis a Torre Romeu on els raptors hi tenien retingut el matrimoni contra la seva voluntat. El grup criminal feia servir aquest immoble com a pis franc per tenir el matrimoni privat de llibertat mentre els obligaven a gestionar amb el seu entorn familiar l’obtenció de l’import que demanaven per al seu rescat.

La detenció de l’home que s’encarregava de la custòdia dels ostatges va permetre als investigadors obtenir indicis per identificar la resta dels integrants del grup. Un cop que aquest primer detingut va ser posat a disposició judicial el Jutjat de Guàrdia de Sabadell va decretar el seu ingrés en un centre penitenciari el mes de gener d’enguany.

En el decurs de la investigació es van obtenir indicis de participació en el segrest, a banda d’imatges del moment de l’assalt al domicili del matrimoni víctima dels fets, on s’hi podia apreciar com els autors del segrest els sostreien el vehicle particular com a mesura per cobrar part de l’import exigit relacionat amb el deute.

El decret de l’Estat d’Alarma arran la pandèmia del Covid-19 va comportar la fugida d’un integrant del grup criminal cap a la província de Granada. Davant d’aquest canvi de residència i amb l’objectiu d’evitar que amb els canvis de fase dictats per les autoritats sanitàries l’investigat pogués fugir cap a Nàpols, els Mossos van sol·licitar el suport de la Guàrdia Civil per dur a terme el control d’aquest investigat en el dispositiu final de totes les detencions, entrades i escorcolls.

La matinada del 29 de maig es va realitzar un dispositiu policial amb entrades simultànies a Sabadell, Castellar del Vallès, Badia del Vallès i Villanueva Mesía (Granada) que va possibilitar la detenció dels membres del grup criminal i la recuperació de documents relacionats amb el negoci fallit que va motivar el segrest, a més d’aparells de telefonia i suports informàtics relacionats amb els fets, que hores d’ara els investigadors estudien. En el dispositiu hi van participar mossos del Grup Especial d’Intervenció, la Brigada Mòbil, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat Canina i la Unidad Especial de Intervención de la Guàrdia Civil.

Els quatre detinguts en aquesta segona fase  van passar a disposició judicial els dies 29 i 31 de maig i el jutge va decretar l’ingrés a presó provisional de tots quatre. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.