Guàrdia Civil

Mor ofegat un caçador a l’intentar socórrer els seus gossos

Un veí de Polinyà de 64 anys va morir ofegat la tarda del passat diumenge en una bassa de rec al terme municipal de Binacet, al Cinca Mitjà (Osca). L’home no sabia nedar però la hipòtesi principal és que va caure o bé va saltar a l’aigua per socórrer els seus gossos. L’home havia comprat un habitatge a l’Aragó amb la intenció d’anar-se’n a viure quan es jubilés la seva dona. 

L’home tenia 64 anys, era caçador, conegut al poble de Binacet i es deia José Esclusa. Encara residia al Vallès però volia anar-se’n a viure al petit municipi d’Osca quan la dona es jubilés. Va morir intentar rescatar els seus gossos que van caure a l’aigua perseguint una presa. Però Esclusa no sabia nedar i va caure a l’aigua o bé s’hi va endinsar per ajudar els seus gossos. Va morir ofegat. A l’aigua quatre dels sis gossos van perdre també la vida.

Segons publica Heraldo de Aragón, diumenge va sortir a caçar sense més companyia que mitja dotzena de gossos. Però a l’hora de tornar no es va presentar a casa. Llavors es va alertar la Guàrdia Civil a la vegada que un grup de veïns van sortir a buscar-lo. Van trobar el seu vehicle a uns vuit quilòmetres de la població. Al costat de la tanca de protecció d’una bassa d’aigua hi havia una escopeta i una armilla. Passada la tanca, ja a l’aigua, hi havia diversos gossos morts flotant a l’aigua.
El dipòsit on van caure els animals i després el propi Esclusa tenia una profunditat d’uns quatre metres i segons el rotatiu aragonès, el nivell estava diumenge sobre els tres metres i mig. El cos del caçador es va enfonsar, des d’on el van treure, ja sense vida, especialistes del Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil, que investiga les causes i circumstàncies del succés. El cadàver va ser traslladat al dipòsit d’Osca per a practicar-li autòpsia.

Des del passat estiu Esclusa tenia una segona residència al municipi de Binaced, on hi acostumava a anar els caps de setmana. La seva idea era tornar a viure a l’Aragó un cop es jubilés la seva dona, nascuda a Montsó. Segons el rotatiu aragonès, és el tercer home que mor en dos anys en una situació similar a l’Aragó.

Fe d’errates

Segons ha pogut comprovar aquest digital, en base a diverses fonts, i en contra del que ha publicat la immensa majoria de mitjans, l’home que va morir diumenge a Osca no residia a Sabadell sinó al municipi veí. Lamentem l’errada.

Foto portada: un guàrdia civil a la bassa d’aigua de Binaced. Autor: @guardiacivil.