Nit de foc: incendis en vuit punts de Sabadell

  • Cremen en una sola nit contenidors en vuit punts diferents de la ciutat. 
  • L’Ajuntament assegura que el cost és proper als 18.000 euros. 

Nit moguda pels serveis de seguretat i bombers la d’aquest divendres 18 d’octubre. Segons ha pogut saber aquest digital a primera hora del matí, hi ha hagut incendis en prop d’una desena de punts de la ciutat. En alguns es tracta de contenidors o en altres de matalassos que estaven a la via pública. S’està fent recompte dels danys i investigant les causes. En principi no hi ha afectacions a les persones. L’Ajuntament calcula que la factura puja a 18.000 euros. 

Segons el recompte provisional, hi ha hagut incendis de diferent consideració al carrer de Sant Oleguer 79, al carrer Pare Sallarès o al carrer Joan Plans tocant la Ronda Ponent. Aquests tres al Centre i els tres darrers en zones properes. Entre els incendis més destacats, un de contenidors al carrer de l’Agricultura, a La Creu Alta, on han cremat tots els contenidors de la línia. Però hi ha hagut altres focs.

Foc contenidors
Foc als contenidors del carrer de l’Agricultura. Autor: cedida.

A Covadonga hi ha hagut un foc entre Bonavista i el carrer dels Cardona. A la Creu de Barberà, a la carretera de Barcelona amb el carrer Fatjó, continuïtat del carrer del Guerriller Alzina. I finalment, també al carrer Cerdanya número 87, a Ca n’Oriac.

Al barri de Gràcia hi ha hagut foc al carrer Jacint Verdaguer cantonada Cellers. Aquest foc ha destrossat diversos vidres de l’Institut Pau Vila. Les marques del fum arriben fins la segona planta de l’institut i l’olor a cremat encara es deixava notar aquest dissabte a la tarda.

Una aula de l'IES Pau Vila, amb els vidres trencats per la calor del foc. Autor: J.d.A.
Una aula de l’IES Pau Vila, amb els vidres trencats per la calor del foc. Autor: J.d.A.

En total caldrà reposar 22 contenidors de diverses tipologies. L’Ajuntament calcula que el cost serà proper als 18.000 euros. Els treballs de substitució ja han començat, asseguren fonts municipals. També caldrà revisar l’estat de ferms, voreres o enllumenat.

5.000 euros de la batalla campal

L’Ajuntament ha quantificat en 5.000 euros el cost de les destrosses ocasionades aquesta setmana a Sabadell. No ho especifica, però es deriva que es tracta del cost de la batalla campal entre Mossos d’Esquadra i manifestants violents que es va produir dimarts a la nit a la Gran Via i que es va escampar pel parc Taulí, la plaça Taulí i carrers com Antoni Cusidó, Sant Maties o de la Baronia.

Foto portada: el carrer de Jacint Verdaguer, on s’ha cremat un grup de contenidors, que per la temperatura ha fet esclatar vidres de l’institut Pau Vila. Autor: J.d.A.