Aspecte de dos vagons de tren després que els combois hagin xocat a Castellgalí. Autor: ACN.

Nou accident mortal a la R4 de Renfe

La conductora d’un tren de Renfe ha mort aquest divendres a la tarda després d’un accident frontal entre dos combois a Castellgalí (Bages), entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, a la línia R4 de Renfe, la que travessa Sabadell. Protecció Civil ha indicat que a banda de la víctima mortal també hi ha hagut tres ferits greus, 16 persones amb lesions de gravetat menor i 76 ferits lleus, a banda d’un centenar de persones il·leses.

Segons Renfe, entre els dos combois, un tren Regional de la línia R12 i un tren de la línia R4, viatjaven 300 persones. També han indicat que un dels trens sortia de l’estació de Sant Vicenç de Castellet i l’altre hi arribava. Els serveis d’emergència estan evacuant els viatgers i Renfe ha posat autobusos per poder-los dur fins a Manresa. A banda, Renfe ha fet arribar un tren per la via que queda lliure fins al punt de l’accident per poder traslladar els ferits que no poden marxar de l’indret pel seu peu. Aquests ferits han estat traslladats fins a l’estació de Manresa, on els esperaven efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
Protecció Civil ha activat el pla d’emergències Ferrocat, i Renfe ha tallat la circulació de la línia. Una cinquantena de passatgers il·lesos ja han estat traslladats a Manresa. D’altra banda, el Centre d’Atenció als Familiars s’ha establert a l’ajuntament de Castellgalí. El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, s’han adreçat fins a l’indret.

El precedent de novembre

Cal recordar que en aquesta mateixa via, el novembre de l’any passat hi va morir una altra persona també per un xoc entre dos trens a l’altura de Vacarisses. Com aleshores, un dels dos combois ha quedat ara també descarrilat.

Foto portada: aspecte de dos vagons de tren després que els combois hagin xocat a Castellgalí. Autor: ACN.