Foto portada: un exemplar d'American Staffordshire Terrier.

Passejant amb un gos perillós sense morrió per la Rambla

El propietari d’un gos de raça potencialment perillosa passejava aquest dilluns a mig matí per la Rambla amb el gos sense morrió. Aquest fet li ha costat una denúncia per part de la Policia Municipal. S’arrisca ara a una sanció de fins a 1.500 euros. 

Passejar el gos amb cadena o corretja és obligatori, i també amb morrió en determinats casos, més encara si el gos és potencialment perillós com era el cas, doncs era de la raça Conor American Stanford (American Staffordshire). Des de l’any 2002 els propietaris d’aquest tipus de gos han de contractar una assegurança anual. A més, han de tenir una llicència municipal que s’ha de renovar cada cinc anys.

Una unitat de la Policia Municipal que patrullava per la Rambla va trobar-se el ciutadà amb el gos davant del 95 de la Rambla. El va denunciar. Anar amb el gos sense morrió, i ser denunciat, no és inhabitual a Sabadell, ja que passa més sovint del que podria pensar. Però sí és poc habitual portar-lo sense morrió pel principal carrer de la ciutat.
Portar un gos potencialment perillós sense morrió per la via pública és una infracció greu. El propietari s’arrisca ara a una sanció d’entre 151 i 1.500 euros, segons estableix l’Ordenança de tinença, benestar i protecció dels animals.

Foto portada: un exemplar d’American Staffordshire Terrier.