Foto portada: porc senglar a Can Llong.

L’estat d’alarma no afecta els porcs senglars, que es passegen per la ciutat

El porc senglar es deixa veure a Sabadell. Des de fa anys cada cop una mica més, evidentment sobretot a les zones més naturals, com el riu Ripoll, el bosc de Castellarnau o les vinyes del Parc Agrari, on se’l veu molt sovint. Però ja no és tan habitual veure’ls a zones urbanes. És el que ha passat aquest dijous a la tarda i vespre almenys en dos barris: Can Llong i Can Rull.

A la tarda s’ha vist un porc senglar a la plaça Madrid, al barri de Can Llong, a gairebé un quilòmetre del bosc de Castellarnau. Malgrat l’estat d’alarma hi havia molta gent al carrer, que l’ha gravat i fotografiat entre l’astorament general. Més tard, al vespre però ja sense sol, n’hi havia un altre a l’entorn de la masia de Can Rull, al parc de Catalunya, també a un quilòmetre de Castellarnau o el Parc Agrari, on hi ha bastants. Les fotos també han corregut com la pólvora pels grups de Whatsup.

Senglar a la masia de Can Rull.
Senglar a la masia de Can Rull.

Des del decret d’estat d’alarma, s’han vist senglars a diversos nuclis urbans. Sense anar més lluny, a Terrassa o la Diagonal de Barcelona. També a zones més rurals, on s’han intensificat els danys al camp. Així l’Agrupació de Societat de Caçadors de Catalunya va reclamar al departament d’Agricultura que els autoritzi de forma urgent a fer batudes i caceres puntuals ja que s’han malmès cirerers, vinyes i cultius a comarques com el Baix Segrià, la Segarra i el Baix Llobregat. Fa uns anys es va protegir més la finca del Parc Agrari de Sabadell que produeix vi davant de les visites habituals dels senglars. Amb l’estat d’alarma la caça està prohibida sense autorització expressa.

Foto portada: el porc senglar a la plaça Madrid, a Can Llong.