Foto portada: Caroline del Valle.

Tres anys de la desaparició de Caroline del Valle

La vida de la família de la jove Caroline del Valle va fer un tomb fa justament tres anys. La noia va desaparéixer aquella nit després de sortir de festa per la Zona Hermètica de Sabadell. Malgrat diverses batudes, no s’ha trobat rastre d’ella. 

La barcelonina Caroline del Valle va desaparéixer la nit del 14 de març de l’any 2015. L’últim cop que se la va veure va ser a la Zona Hermètica amb els seus amics. Tenia 14 anys i permís per dormir fora de casa però la família creia que ho faria al domicili d’una amiga a l’Hospitalet, i desconeixia que sortiria de festa.

Caroline i els seus amics, algun s’havia fugat d’un centre de menors, havien teixit un niu d’excuses per amagar als pares i mares i tutors que sortirien de festa per Sabadell. Però un cop a la zona d’oci nocturn, una patrulla de Mossos va interceptar el grup d’una vintena de menors i els van intentar identificar. Segons diversos testimonis, els joves van sortir corrent. Els amics es van retrobar al cap d’un parell d’hores en un establiment de l’estació de Sants. Però faltava Caroline. Ningú l’ha tornat a veure més. Fins la nit següent la família de Del Valle no va descobrir l’engany i la realitat.
La policia i els jutges apunten a homicidi i posterior ocultació del cadàver. Per la seva part, la família acusa les forces de seguretat de no buscar el cadàver, si aquesta és la seva hipòtesi. “És una desapareguda de tercera”, es va queixar la família fa uns mesos al programa Desaparecidos de TVE.

El principal sospitós és l’última persona que, en principi, va veure a Del Valle. Un jove conegut com a ‘Justin’, llavors menor d’edat, ara adult, que també va parlar pel programa de TVE. Es va reagrupar amb la resta del grup a Sants hores més tard de sortir corrent amb Del Valle. Tenia restes de fang, la roba canviada i deia que s’havia amagat en un castell abandonat: el castell de Can Feu. És l’únic que no té una clara coartada. Ell diu que va estar sol al castell, ja que Del Valle es va amagar de la policia sota un cotxe. I els indicis per inculpar-lo són insuficients. La resta de joves, en bona part de centres tutelats, tampoc col·laboren en la investigació, lamenten els investigadors.

Foto portada: Caroline del Valle.