Ronda Ponent

Les afectacions de les pluges: desallotjats 20 veïns, cotxes atrapats i 70 trucades al 112
Una vintena de persones han estat desallotjades del seu immoble durant la nit d’aquest dimarts a dimecres. Segons informa Protecció Civil, durant les pluges d’aquest dimarts han aparegut esquerdes a l’edifici. Fins les 6 del matí, hi ha hagut una setantena de trucades al 112. 

L’edifici està situat al carrer Peñalara, a Ca n’Oriac. En total s’han desallotjat 19 veïns segons l’Ajuntament, 13 s’han reallotjat a casa de familiars, quatre pel consistori i dues, una dona gran acabada d’operar i la seva filla, a l’hospital Parc Taulí.

A la tarda s’ha sabut que els 19 veïns de Ca n’Oriac desallotjats la passada nit per esquerdes a l’edifici podran tornar a casa seva en els propers dies. Els danys a l’edifici no són estructurals i podran tornar quan es restableixin les condicions de salubritat. Cal revisar la instal·lació elèctrica entre altres elements.

Una setantena de trucades

D’altra banda, fins a les 6 del matí, Protecció Civil ha rebut 71 trucades des de Sabadell per l’episodi de pluja. En el total del Vallès Occidental, s’ha trucat al 112 273 vegades. Terrassa és la població vallesana més afectada amb 126 trucades, seguida de Sabadell amb 71 trucades.

 


Entre altres afectacions, hi ha hagut inundacions de ponts a la Gran Via (els número 1, 2, 4, 5 i 7). S’han reobert al matí. També hi ha hagut inundacions a la Ronda Europa, entre el barri de Can Llong i la carretera de Terrassa, cosa que ha obligat a tallar el pas de vehicles. S’han inundat vies com l’avinguda de Can Bordoll, la Rambla d’Ibèria o Francesc Trabal, a Sant Julià. Diversos grups semafòrics han quedat sense funcionar, i ha marxat la llum de diverses zones. Han quedat vehicles atrapats a la Rambla d’Ibèria, el carrer Lucreci de Cifuentes i la Gran Via. Finalment ha caigut algun arbre de forma puntual i s’han mogut algunes tapes de clavegueram a l’avinguda Andreu Nin, Via Alexandra o Tirso de Molina, al sud.

Aquest dimecres es preveu que les pluges vagin a menys i desapareguin a partir de mig matí. A aquestes afectacions, cal sumar el tall de la línia de FGC entre Sabadell i Sant Quirze (més info aquí: ‘Tallada la línia dels FGC; servei alternatiu per carretera‘).

Foto portada: la Ronda Ponent, buida de cotxes i plena d’aigua, aquesta nit. Captura de vídeo de Palas.