Desarticulat un grup criminal amb domicili a Sabadell que robava en habitatges

La col·laboració ciutadana va ser clau per alertar dels marcadors de cola i iniciar una investigació que va començar el passat mes de juny i es va concloure el 4 de setembre amb l’entrada als domicilis dels membres més actius del grup criminal, situats a Sabadell i Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava en domicilis amb el ‘mètode del marcador’ i han detingut tres homes de nacionalitat georgiana, amb edats compreses entre els 33 i els 48 anys, considerats autors de set robatoris amb força en domicilis i acusats de preparar-ne desenes més mitjançant la col·locació de ‘marcadors’ a les portes dels habitatges. Els lladres utilitzaven fils de cola pràcticament imperceptibles entre la porta i el marc per senyalar habitatges en poblacions com Olesa de Montserrat, Abrera o Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat.




En els pisos dels membres del grup, els investigadors hi van trobar més de 200 objectes sostrets, sobretot joies, rellotges i dispositius electrònics, que ja s’han començat a retornar als seus propietaris, així com els tubs de cola que utilitzaven per marcar les portes i diversos jocs de rossinyols que servien per obrir els panys sense provocar-hi danys. Els tres arrestats van passar el dia 6 de setembre a disposició judicial i la titular del jutjat d’Instrucció 3 de Manresa en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Com funciona el ‘marcador amb cola’?

Els Mossos d’Esquadra expliquen que es tracta d’un modus operandi molt elaborat que el crim organitzat georgià utilitza per tot Europa. En una primera fase, els lladres marquen els pisos als quals volien accedir i col·loquen uns fils de cola pràcticament imperceptibles entre la porta i el marc. Unes hores o dies més tard duen a terme la segona i última fase del robatori: si els fils de cola estan intactes significa que no hi ha ningú al pis i, per tant, tenen via lliure per entrar-hi i consumar el robatori amb tranquil·litat. En cas contrari, els membres del grup desarticulat desisteixen de fer-lo. Mitjançant l’ús de rossinyols, els autors eren capaços d’obrir els panys de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal.

Comments are closed.