Desarticulat

Detinguda una persona a Sabadell per explotar transsexuals

La Policia Nacional ha detingut una persona a Sabadell per formar part d’un grup que explotava sexualment a joves transsexuals en un pis de Múrcia. L’operatiu ha comportat l’alliberament de 15 víctimes. Quatre dels arrestats han ingressat a la presó. 

Les víctimes estaven en una situació econòmica precària eren traslladades a Espanya enganyades i un cop a l’Estat, eren obligades a prostituir-se en un pis del centre de la ciutat de Múrcia. Se’ls impedia sortir al carrer, se les amenaçava, agredia i a consumir estupefaents, segons asseguren fonts policials. En l’operatiu s’han intervingut efectes relacionats amb la santeria i la màgia negra. Les víctimes, d’origen brasileny, tenien creences fortes en aquest sentit i es creu que se les va coaccionar.
El jutjat d’instrucció número 8 de Múrcia ha portat la investigació i ha disposat la detenció de 13 persones d’entre 19 i 60 anys, una d’elles de Sabadell, 1 a Gandia, 1 a Torremolinos i les 9 restants a Múrcia. Quatre han entrat a la presó i la resta estan en llibertat amb càrrecs. La investigació ha detectat vincles entre diferents amos dels prostíbuls de Múrcia i les comunitats properes.

Foto portada: un moment de la detenció. Autor: Policia Nacional / cedida.