Autor: M. Tornel

Jornades de 20 hores dormint a la botiga: cau una xarxa d’explotació laboral

Treballaven a fruiteries, restaurants o colmados sense contracte i fregant sovint les 20 hores diàries. En alguns casos dormien als propis establiments. La Policia Nacional ha detingut a tres persones per explotar una desena llarga de ciutadans, majoritàriament paquistanesos, xinesos i de Bangladesh, tant a Barcelona com a Sabadell. 

Segons ha avançat El Periódico, agents policials han inspeccionat 55 establiments comercials, alguns de venda de fruita. El dia 11 d’abril es van fer inspeccions a Sabadell a una desena d’establiments. Els dies 8, 9 i 10 d’abril a Barcelona. Es va concloure que almenys 13 persones vivien sotmeses a una xarxa de captació de persones a l’estranger per explotar-los laboralment a Catalunya. Les víctimes tenien un deute amb les persones que els havien ‘facilitat’ la feina i eren esclavitzades amb la coacció del deute.
L’operació ha tingut la col·laboració de l’Europol i d’Inspecció de Treball. Les víctimes s’han derivat a entitats socials. Hi ha tres detinguts, acusats de delictes de tràfic de persones i explotació laboral. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars fins el judici.

Foto portada: una fruiteria a la ciutat. Autor: M.Tornel.