Foto portada: bosses davant dels Jutjats, amb Mossos al fons. Autor: CDR.

Tensió entre CDR i Mossos a l’Eix Macià

Una acció de protesta de l’anomenat Comitè de Defensa per la República a l’Eix Macià ha acabat amb tensió aquest dimarts al vespre. Els CDR s’han manifestat del Centre a les portes dels Jutjats per abocar-hi escombraries. Posteriorment uns activistes s’han assegut a terra pels volts de la plaça de Catalunya. L’acció ha acabat amb una actuació expeditiva de la policia i diversos identificats.  

La mobilització ha començat després de la concentració d’unes 2.000 persones a la plaça Sant Roc, contra l’inici al judici al procés. Des d’allà s’ha iniciat una manifestació fins les portes dels jutjats, on s’han abocat bosses d’escombraries davant una gran presència policial.

Després els manifestants han baixat per Francesc Macià fins la plaça de Catalunya, on alguns s’han assegut a terra. Segons alguns dels assistents, s’ha tallat el trànsit i hi ha hagut alguns moments de tensió amb la policia, amb alguns contenidors bolcats a la zona en els carrers adjacents, identificacions i una actuació expeditiva.

El CDR ha denunciat que diversos agents de la policia havien retingut alguns dels seus membres. Finalment la policia els ha identificat i els ha deixat marxar. La situació ha tornat mica en mica a la normalitat.

Foto portada: bosses davant dels Jutjats, amb Mossos al fons. Autor: CDR.