Héctor

Tres mesos després de l’homicidi del carrer Gràcia, els culpables segueixen lliures

Tres mesos després del crim del carrer Gràcia que va colpir Sabadell i va fer perdre la vida a un jove informàtic que treballava a Sabadell, la investigació segueix sense donar amb els autors del crim. La família del jove Héctor ha estat aquest dissabte a Sabadell per instal·lar de nou flors al punt del carrer Gràcia on el seu fill va perdre la vida. 

Nit del 28 al 29 de juny al Centre de Sabadell. Altes hores de la matinada. Un jove rep una ganivetada mortal i mor dessagnat al mig del carrer. És una hora amb poca concurrència de gent. El jove segueix bastants minuts després a la via pública. Quan els sanitaris arriben poca cosa poden fer més que constatar la mort d’Héctor, enmig d’un impactant basal de sang. S’especula que ha rebut un gran número de ganivetades però en realitat només n’ha rebut una però letal al femoral.
Des de primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra comencen a investigar els fets. En aquell moment no se sap gaire cosa. La Divisió d’Investigació Criminal coordina la recerca. La víctima mor a prop d’un caixer automàtic. Pot ser un robatori. Però l’Héctor mor amb la cartera intacta a la butxaca i encara més, el seu portàtil a la motxilla. No sembla un robatori. Tampoc una baralla. Quan arriba l’hora d’obrir les botigues del primer dissabte de Rebaixes, la policia impedeix obrir la persiana als comerços. El veïnat, molt espantat, ha de moure’s sota permís policial en les primeres hores. Un cop aixecat el cadàver, i agafats els primers testimonis i proves, la normalitat torna al carrer Gràcia, colpit però, com tot Sabadell, per un crim amb moltes incògnites.

Tres mesos després

Tres mesos després de l’homicidi, aquell crim continua sense arrestats ni detinguts ni ningú que pagui per ell, segons expliquen fonts de la família a aquest digital. Fonts policials asseguren, ja fa setmanes, que hi ha un retrat de situació, amb els culpables perfilats. Però encara no s’ha pogut posar nom i cognom al sospitós, més aviat dos sospitosos, ja que les càmeres de seguretat visualitzen una parella per la zona poc abans del crim. Fossin un o dos, van fugir just després de ferir de mort l’Héctor.
90 dies després del crim que els va deixar sense un membre de la família, barceloní de 32 anys, informàtic del Banc Sabadell que es va quedar a la ciutat on treballava per veure un partit de la Cópa Amèrica de futbol abans de tornar a casa, el seu entorn ha estat aquest dissabte a Sabadell per honrar la memòria del jove assassinat, instal·lant flors al punt on va perdre la vida. De moment, el seu entorn segueix confiant en els investigadors malgrat que l’homicidi ja fa cap als 100 dies sense resolució.

Foto portada: el jove assassinat el passat dissabte al centre de Sabadell. Foto: cedida.