Foto portada: la waterpolista Bea Ortiz. Autor: RFEN.

Espanya s’imposa a Austràlia i ja és a quarts

No ha estat senzill. Però el partit, molt treballat i estudiat, ha servit per posar en pràctica les correccions que necessitava la formació que dirigeix ​​Miki Oca: millorar la defensa i sobretot saber gestionar les inferioritats per expulsió. Si els resultats dels partits són sempre fruit d’un treball grupal, avui, però el triomf sobre les aussies ha estat mes sabadellenc que mai. Dels 15 gols, sis han estat obra a parts iguals de Judith Forca i Maica García, amb tres gols cadascuna. I des de la porteria Laura Ester ha pogut resultar més eficaç gràcies a la feina de cobertura de les seves defenses.

Els primers compassos de partit ens van recordar els viscuts davant els Països Baixos, d’infaust resultat per als nostres interessos. De fet fins el tercer quart no s’ha començat a albirar sobre l’electrònic el nivell superior de les espanyoles.

Les rivals no han estat assequibles i han demostrat el seu potencial fruit d’una tradició esportiva de gran nivell. Malgrat que Austràlia s’ha avançat en el marcador, la capacitat golejadora ajustant molt bé els tirs a porta i el treball de les boies Leiton i Garcia ha permès controlar la voracitat australiana.

El tercer quart va concloure amb 7-6 gràcies a un gol de Maica Garcia i a l’entrar en l’últim quart Bea Ortiz va anotar dos gols d´antologia amb una vaselina des d’una posició sense angle de tir. Els últims minuts de partit han estat d’una claríssima superioritat espanyola, que ha obtingut com a premi evitar als EUA en el primer partit de quarts. El més probable és que segurament serà la Xina la nostra rival, perquè, si Espanya ha conclòs la fase de grups, hi ha equips que no, per la condició imparell de les formacions, cinc equips en cada grup.

Ara el combinat espanyol ha aconseguit el primer objectiu, passar primeres. I aquí es presenten dos partits en els quals s’ha de demostrar tota la força i tècnica. És la fase final, on es juguen les medalles.

Espanya 15: Laura Ester, Anna Espar (1), Bea Ortiz (5), Clara Espar, Pili Peña (1), Roser Tarragó, Paula Leiton (2) -equip inicial-, Bach, Elena Ruiz, Irene González, Judit forca (3) i Maica García (3).
Austràlia 9: Yanitsas, Gofers, Buckling (1), Halligan (1), Armit, Webster (2), Arancini (1) -equip inicial-, Knox (1), Ridge, Mihailovic, Kearns (2) i Andrews (1).
Parcials: 3-3, 4-3, 4-1 i 4-2.