Foto portada: Puigdemont i Fernàndez, a Sabadell. Autor: J.d.A.

15 mesos de presó per incitar a matar a Puigdemont per Facebook

Un jutjat de Sabadell ha condemnat a un any i tres mesos de presó a un veí de Castellar que va penjar diversos missatges a Facebook insultant el president de la Generalitat Carles Puigdemont i incitant a assassinar-lo a ell i a tots els independentistes.

L’home, que va acceptar els fets i la pena, no haurà d’ingressar a presó perquè té una alteració psíquica important si en els propers tres anys no delinqueix i retira tots els missatges publicats. Tampoc podrà tenir cap professió relacionada amb l’educació o els infants.
Entre el 9 i el 12 de gener del 2016, just els dies que Puigdemont va ser investit president de la Generalitat, l’home va utilitzar un perfil amb el nom de Francisco Franco per expressar el seu “rebuig i menyspreu” als independentistes, i amb la voluntat de “generar sentiments de violència i odi” cap a ells. El compte tenia 819 contactes.

“Afusellar i cremar tots els separatistes”

En diversos escrits aquells dies, l’home comentava notícies sobre l’independentisme i va fer comentaris com que calia “afusellar i cremar amb gasolina tots els separatistes”, a qui qualificava de “rates”. Sobre Puigdemont va dir que la seva família era “fastigosa” i que a la seva dona “se la follen tots dels de l’Ajuntament de Girona”. Al president li va dir “fill de puta”, “traïdor”, “maricón“. A més, mostrant una foto de Puigdemont, afegia que “es busca mort o mort, a ser possible, mort”, i amb la foto d’un subfusell i en referència a una notícia sobre la possible intervenció de l’exèrcit a Catalunya deia que ell ja tenia “carregada i greixada” l’arma.

Trastorn de personalitat paranoide

Per tot això, se’l condemna a 15 mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats publiques per motius ideològics, amb l’eximent incompleta d’alteració psíquica, ja que pateix un trastorn de personalitat paranoide, amb episodis d’ira i agressivitat verbal i física, i un trastorn adaptatiu secundari a patologia traumàtica. També haurà de pagar 720 euros de multa, a raó de 30 euros mensuals fins el novembre del 2019. Puigdemont ha renunciat a cap tipus d’acció civil contra el condemnat.

Foto portada: l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en visita a Sabadell. Autor: J.d.A.