Foto portada: Jordi Ros, de groc al mig, i Germinal Tomàs, fora de la presó. Autor: @alertasolidaria via Twitter.

En llibertat Jordi Ros, un dels dos darrers CDR a la presó
Els dos membres dels CDR en presó preventiva a causa de l’Operació Judes, Germinal Tomàs, de Mollet, i el sabadellenc Jordi Ros, han quedat en llibertat després d’abonar una fiança de 15.000 i 30.000 euros de forma respectiva. Així ho ha anunciat aquest matí el col·lectiu Alerta Solidària, que demana l’arxivament de la causa després que tots els empresonats hagin quedat en llibertat en les darreres setmanes. Al vespre tant Ros com Tomàs han sortit de Soto del Real.

El sabadellenc Jordi Ros va ser detingut el 23 de setembre al seu domicili, del carrer Antoni Cusidó, al barri de La Creu Alta. Va ingressar en presó preventiva junt amb set membres més dels Comitès de Defensa de la República acusats de terrorisme, tinença d’explosiu i conspiració per estralls. Segons la seva declaració judicial, va comprar diverses substàncies per mirar de fabricar explosius per “experimentar” però va negar fer-ho per atemptar contra persones. Va declarar durant una hora davant el magistrat, amb advocat d’ofici. És la declaració més llarga dels seus acusats.

A finals del passat mes de desembre, la resta d’investigats van quedar en llibertat sota fiança, entre ells el també sabadellenc Xavi Duch. Van quedar a la presó només Jordi Ros i el molletà Germinal Tomàs. Ara quedaran en llibertat quan ingressin la fiança dictaminada pel jutge, de 30.000 euros en el cas de Jordi Ros i de 15.000 euros en el cas de Germinal Tomàs.

Tots els investigats, en llibertat

En el cas estan investigades nou persones, quatre d’elles residents a Sabadell. Entre setembre de 2019 i gener de 2020 l’abast de les acusacions ha decaigut i s’ha passat d’acusacions de terrorisme i explosius amb presó preventiva en règim d’aïllament a llibertat sota fiança per a tots els empresonats i fiscalia rebaixant les acusacions ja que no ha trobat indicis d’explosius més enllà dels precursors.

El col·lectiu Alerta Solidària exigeix l’arxiu de la investigació i demana col·laboració per pagar les fiances.

Foto portada: Jordi Ros, de groc al mig, i Germinal Tomàs, fora de la presó. Autor: @alertasolidaria via Twitter.