Autor: David B.

Fins a 12,5 anys de presó per amenaces d’ultres a la Festa Major de la Concòrdia l’any 2014

La Fiscalia demana condemnar per tres delictes d’amenaces mitja dotzena de persones d’ideologia neofeixista per agredir i increpar diversos assistents d’un concert de la Festa Major de la Concòrdia, l’any 2014. Les acusacions particulars, entre elles l’entitat veïnal del barri, demanen augmentar les penes per associació il·lícita i desordres públics amb l’agreujant de discriminació ideològica. La vista oral s’ha celebrat aquest dimecres als jutjats de Sabadell. 

Els fets deriven de la Festa Major de la Concòrdia de l’any 2014. Prop de sis anys després arriben a judici. Sis persones, tres amb antecedents per fets similars, s’han assegut a la banqueta dels acusats del jutjat penal número 3 de Sabadell. Se’ls acusa d’insultar, i intimidar, i finalment agredir amb cadires el públic i especialment les tres persones denunciants durant un concert del grup Pirat’s Sound Sistema de la Festa Major. Els acusats es van passar hores insultant, intimidant i amenaçant al públic, primer en general i després més directament a algun dels organitzadors o els empleats de l’empresa de so i llum. Van haver-hi gestos de tallar el coll a algun dels assistents i quan va acabar el concert els van llençar ampolles de vidre i cadires.

Fiscalia demana condemnar-los per tres delictes d’amenaces (un per cada denunciant). En total, nou anys de presó per cada acusat. Les acusacions particulars eleven la petició a més delictes donada la vinculació dels acusats amb l’extrema dreta i grups neonazis: associació il·lícita i desordres públics amb agreujant per discriminació ideològica. Sumant les penes, fins a 12,5 anys de presó per cada acusat. Alguns dels acusats estan vinculats al casal Tramuntada, el Movimiento Social Republicano (MSR) i després Plataforma per Catalunya. També als grups Hooligan Vallès, les Brigadas Blanquiazules o Último Bastión.

L’organització juvenil independentista Arran va convocar aquest dimecres una concentració a la porta dels jutjats, a la que es van sumar alguns regidors de la Crida per Sabadell.

Foto portada: els jutjats de Sabadell, fa alguns dies. Autor: David B.