Foto portada: material trobat a casa del neonazi per la Policia Nacional. Autor: cedida.

Ja és sentència ferma: dos anys i mig de presó per difondre missatges d’odi per internet

Aquesta setmana s’ha fet ferma la condemna a dos anys i mig i una multa de 1.800 euros a un veí de Sabadell per difondre contingut neonazi a través d’una web i per tinença il·lícita d’armes.

Segons la sentència, Jesús A.E., va ser, entre el gener i el juny del 2013, l’administrador d’un blog anomenat ‘Europa Despierta!’ a través de la web divisionbarna88.blogspot.com, des de la qual difonia documents, fotos, vídeos, notícies i opinions de “caràcter ofensiu, denigrant i vexatori” contra immigrants, musulmans, jueus i subsaharians, entre altres minories, a més de defensar la supremacia de la raça ària.
El jutge considera condemnables almenys vuit articles d’opinió, així com enllaços a altres webs similars. La web del condemnat tenia més de 30.000 visites fins el juny del 2013, amb una ràtio d’unes 2.500 visites mensuals.

A casa del condemnat, a Sabadell, se li van trobar nombroses fotos, imatges i vídeos nazis. També se li va decomissar una pistola, armes d’aire comprimit, desenes d’armes blanques com espases, navalles, ganivets, matxets i katanes, armes de defensa, porres, bats, i dos esprais d’autodefensa.

Foto portada: material trobat a casa del neonazi per la Policia Nacional. Autor: cedida.