Autor: David B.

Els jutges demanen tancar els jutjats per “l’absoluta manca de ventilació”

  • Els jutjats, reduïts a la mínima expressió durant tot un mes: cancel·lats judicis, vistes i compareixences. 
  • El Registre Civil s’obrirà però amb només quatre persones a la sala d’espera. La resta hauran d’esperar al carrer. 

Jutjats reduïts a la mínima expressió. Durant un mes. Aquest és l’acord al que ha arribat la Junta General de Jutges de Sabadell aquest divendres en reunió per analitzar l’epidèmia de coronavirus i la seva afectació al món judicial. Amb aquesta mesura es vol restringir al màxim l’accés del públic a l’edifici dels jutjats donades les especials característiques de l’edifici sabadellenc: mala climatització i poca ventilació. 

Se suspenen els judicis, les vistes i compareixences no durant 15 dies sinó durant gairebé un mes. Fins el 13 d’abril. Tots els judicis, vistes i compareixences excepte els més urgents. Així ho ha demanat per majoria la Junta de jutges de Sabadell aquest migdia. No obstant, els jutges sabadellencs van més enllà i proposen a la presidència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tancar la seu judicial de Sabadell vista la seva deficient climatització: una “absoluta manca de ventilació de tot l’edifici judicial on no és possible obrir cap conducte de ventilació”.

Reduïts a la mínima expressió durant un mes 

En tot cas, si no es tanquen, es prenen mesures que reduiran encara més que a la resta de jutjats de Catalunya l’activitat a l’edifici de Francesc Macià: es redueix l’horari d’audiència pública entre les 10 i les 11.30 hores. Només podran entrar a l’edifici els professionals i els particulars amb citació. No es deixarà entrar cap acompanyant. Si hi ha símptomes de tos, febre o malaltia es prohibirà l’entrada o, si es detecta dins, es convidarà a sortir el ciutadà. El Registre Civil estarà obert però només podran haver-hi quatre persones fent cua a la vegada. La resta haurà d’esperar fora. Així mateix s’aposta per altres formes de contacte (telèfon o correu electrònic).

Més desinfecció

Els magistrats demanen també que es posin més productes de desinfecció a l’edifici (mascaretes, guants, gels antisèptics) i s’extremi la neteja. Totes les mesures es prenen amb la intenció de minimitzar el risc de contagi i mantenir obertes les instal·lacions en la mesura del possible.

Foto portada: placa d’accés a l’edifici judicial. Autor: David B.