Detingut Hells Angels. Autor: David B.

Ordenen presó provisional per a tres detinguts en l’operació contra els ‘Hells Angels’

El jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per a tres detinguts relacionats amb la banda motera Hells Angels després que aquest divendres hagin passat a disposició judicial.

La jutge els acusa d’un delicte d’homicidi. La magistrada també ha decretat llibertat provisional amb compareixences al jutjat per a altres dos arrestats de l’organització, acusats d’un delicte contra la salut pública. Tots cinc han passat aquest divendres a disposició judicial després que fossin detinguts, juntament amb altres catorze membres dels Hells Angels, dimecres passat en una operació dels Mossos d’Esquadra contra l’organització. Els 14 detinguts restants han quedat en llibertat en seu policial, segons ha informat el TSJC.

Els Mossos d’Esquadra consideren que l’homicidi d’un motorista a Castellar del Vallès el setembre del 2017 va ser una acció de la banda motera Hells Angels per mantenir el seu estatus davant la resta de clubs presents al territori i per assegurar el control sobre les seves activitats. Així ho ha assegurat la policia a través d’un comunicat, en el qual ha detallat que a quatre dels 19 detinguts el 7 de febrer en l’operatiu contra membres d’aquest club de motos se’ls acusa dels delictes d’assassinat, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Segons els Mossos, els integrants de la banda motera es dedicaven a posar en contacte proveïdors i compradors en operacions de compravenda de marihuana.

Els fets es remunten al 24 de setembre de 2017 quan els Mossos van saber que a Castellar del Vallès un integrant del grup de motoristes Renegados havia patit una agressió per part membres d’un altre club de motos de la zona.

Les indagacions policials van permetre determinar que l’agressió es podria ajustar amb les accions violentes que els ‘Hells Angels’ porten a terme en determinades ocasions per mantenir el seu estatus preeminent davant la resta de clubs de motoristes presents al territori i mantenir el control sobre les seves activitats. De les gestions d’investigació va aflorar un entramat delictiu especialitzat en el tràfic drogues, principalment de marihuana, en el qual participaven membres dels Nomads així com altres persones alienes a l’organització.

Els policies van detectar que alguns dels membres del club de Sabadell, de forma especialitzada, realitzaven d’intermediaris en operacions de compra-venda de marihuana, principalment a la zona del Baix Llobregat. El grup posava en contacte gent interessada a comprar drogues amb diferents proveïdors i a l’inrevés i de forma puntual també es dedicaven a subministrar plantes a tercers.

Una de les entrades realitzades va ser a les instal·lacions del club a Sabadell on es van intervenir peces de roba i els cascs que portaven els investigats en el moment de l’assassinat i un bat de beisbol, el qual podrien haver utilitzat per cometre l’agressió (més info: ‘Detingut un membre de la banda motera ‘Hells Angels’ a Sabadell‘).

Foto portada: Detencio d’un membre de Hells Angels a Sabadell. Autor: David B.