Foto portada: concentració aquest matí a les portes dels jutjats. Autor: J.d.A.

Tres investigats per protestes contra l’establiment Udon de Sabadell

Tres persones vinculades al col·lectiu Resposta Solidària han declarat aquest matí als jutjats de Sabadell investigats per calúmnies, coaccions i danys contra la franquícia Udon. Van participar en diverses protestes contra l’establiment del carrer de Gràcia denunciant precarietat laboral. 

Els fets es van produir a finals de l’any 2016 i començaments de l’any 2017 quan es van produir diverses protestes com piquets setmanals liderades pel col·lectiu Resposta Solidària contra els responsables de l’establiment de menjar asiàtic Udon del carrer de Gràcia de Sabadell.

Protesta a l'UDON de Sabadell. Foto: @solidariesSBD via Twitter
Protesta a l’UDON de Sabadell. Foto: @solidariesSBD via Twitter

Dos treballadors s’havien posat en contacte amb el grup denunciant la seva precarietat laboral. Segons explica Arnau López, membre de Resposta Solidària, tenien una categoria professional inferior a les funcions que duien a terme, entre altres pressumptes irregularitats. Resposta Solidària va fer algunes accions de protesta i assenyalament al restaurant, i en una van produir-se unes identificacions, que ara s’estan instruint. “Cal assenyalar la precarietat en contextos d’aillament com els que es produeixen al sector de la restauració”, precisa López, qui assegura que el que s’està jutjant “és la solidaritat”. Els dos treballadors ja no treballen a l’establiment, ja que una va ser acomiadada i l’altra està de baixa.

Què és Resposta Solidària?

El grup Resposta Solidària es presenta com una “xarxa de suport mutu en l’àmbit laboral”. Va néixer fa tres anys a Sabadell per “afrontar col·lectivament situacions de vulneració de drets laborals, intentar socialitzar i agitar a nivell de carrer conflictes laborals que són difícils de portar per les treballadores en els seus llocs de treball”.

Foto portada: concentració aquest matí a les portes dels jutjats. Autor: J.d.A.