Foto portada: actuació policial a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

Un inspector de la Policia Nacional assegura que els concentrats al Nostra Llar simulaven agressions l’1-O

L’actuació policial a l’escola Nostra Llar durant el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 ha arribat aquest dijous al judici que s’està duent a terme al Tribunal Suprem. Un inspector de la Policia Nacional que va actuar l’1-O a l’escola Nostra Llar assegura que els votants simulaven agressions per fer reaccionar la massa. 

L’inspector va actuar a una escola de Barcelona i també va actuar a l’escola Nostra Llar de Sabadell, on ha dit que inicialment la gent estava en una actitud pacífica però situats “agrupats”. Però que quan apartaven els votants “un a un i a mà, sense fer ús de les defenses” la gent començava a “simular agressions i cridar histèricament” i que això “fa reaccionar a la massa”.

En aquest centre, ha dit que la gent estava organitzada per evitar que s’enduguessin el material electoral i que hi va haver gent que va “saltar pel pati” quan van veure la seva presència. “Van començar a arrencar cables i endur-se les urnes, estava tot perfectament organitzat”, ha dit.

Cal recordar que la policia va accedir a cop de mall a l’escola i després d’uns minuts de recerca van marxar sense les urnes però això sí, amb diversos objectes dins unes bosses de plàstic per fer veure que havien requisat urnes. Un vídeo publicat pel digital Diario.es documenta aquells minuts (més info: ¿Dónde estarán las putas urnas?”: així va entrar la policia al Nostra Llar l’1-O‘).

Foto portada: actuació policial a l’escola Nostra Llar. Autor: David B.