Vista aèria de la concentració de rebuig a la violació múltiple de Sabadell, el 4 de febrer de 2019 (horitzontal)

El jutge processa els nou detinguts per la violació múltiple

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha acordat el processament dels dos darrers detinguts per la violació múltiple del febrer de 2019 al barri de Can Feu. Tot i que en un primer moment aquestes dues persones no havien estat processades, el jutge els considera ara cooperadors necessaris o còmplices de la violació.

Amb la incorporació d’aquestes dues darreres persones, estan ja processats els nou detinguts per l’atac a una jove. El jutge els obliga a comparèixer cada setmana al jutjat i, com en la resta de casos, els reclama 30.000 euros de fiança per a la responsabilitat civil.

Els fets es remunten a la matinada del 3 de febrer de 2019, quan un grup de nois va agredir sexualment una noia que havia sortit de festa pel centre de la ciutat. Un individu la va assaltar pel carrer i se la va endur a una nau abandonada de la carretera de Terrassa on vivien persones sense llar. Allà va ser violada per tres homes.

Els violadors: un a la presó, un fugit i un sense identificar

Dos dels violadors materials estan identificats i un és a la presó. El segon està fugit, aprofitant que en un primer moment se l’havia deixat en llibertat. Els altres set processats serien encobridors, col·laboradors i còmplices de la violació. Hi una desena persona relacionada amb els fets, que seria el tercer autor material de la violació, del que no és coneix el seu parador.

Foto portada: vista aèria de la concentració de rebuig a la violació múltiple de Sabadell, el 4 de febrer de 2019. Autor: ACN.