El Síndic de Greuges actua als Jutjats per la manca de seguretat sanitària i de climatització

El passat dilluns 15 de juny el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, acompanyat de tres assessors, va visitar l’Edifici Judicial de Sabadell, com a conseqüència de l’incident d’ofici obert per la seva oficina amb motiu de les greus mancances de seguretat sanitària i climatització denunciades en una reunió prèvia.

La visita es va iniciar amb una llarga reunió a la Sala de Matrimonis, on es van repassar per part dels operadors jurídics les mancances de l’edifici, que segons asseguren els membres de l’ Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD) no compleix amb les necessitats de prevenció per la COVID-19.

“L’edifici té mancances de mampares, EPIs, senyalització, manca de ventilació, que se sumen al problema de climatització, llargament comentat, però que hores d’ara encara resta pendent de solucionar”.

En la reunió “es va constatar la impossibilitat que el nou aire condicionat s’instal·li abans del mes de setembre/octubre, si bé ja hi ha aprovat un pressupost de 3,1 milions per un canvi total”. En la trobada el Secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Conselleria de Justícia, Joan Domenech Abad, va demanar disculpes per la situació actual, i va oferir que es crees un grup de treball per analitzar les mancances.

Durant la reunió es va parlar també sobre la necessitat de tenir un nou edifici judicial, ja que l’actual es va concebre com edifici d’oficines i “no compleix les necessitats bàsiques per a l’ús d’edifici judicial”. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, present en la reunió, va insistir en la cessió de terrenys a la Conselleria perquè es puguin posar en marxa les actuacions per la construcció del nou edifici dels Jutjats de Sabadell.

Foto Portada: Gloria Pérez, Joan Abad, Rafael Ribó, Neus Pujal, Miguel Sánchez, Josep Farnés i Eva Abellan.