Pintada Carme Forcadell al Passeig. Autor: David B.

La fiscalia recorre al Suprem el tercer grau de Forcadell

La fiscalia ha presentat dos recursos d’apel·lació davant del Tribunal Suprem contra la progressió a tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l’exconsellera Dolors Bassa, un cop el jutjat de vigilància penitenciària va confirmar el règim obert la setmana passada.

El ministeri públic insisteix en la gravetat dels delictes comesos i la importància de les penes de presó. També destaca que les internes segueixen sense considerar que els fets pels quals van ser condemnades siguin constitutius de delicte. El Tribunal Suprem serà qui decideixi sobre el fons de la qüestió, però la possible suspensió l’ha de dictaminar el jutjat de vigilància penitenciària.

Sobre Forcadell, la fiscalia remarca que l’expresidenta del Parlament reconeix els fets però no el delicte, perquè “la interna fa la seva pròpia interpretació dels mateixos”. “En la mesura que no assumeix el caràcter delictiu dels fets pels quals compleix condemna, no pot parlar-se d’una evolució suficientment favorable” per atorgar-li el tercer grau, constata el recurs. A més, insisteix que en cap moment es parla de cap tractament grupal o individual que hagi rebut Forcadell per tractar els delictes que va cometre.

El jutjat de vigilància penitenciària manté el tercer grau 

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha decidit no suspendre cautelarment el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, tot i que la fiscalia hi hagi presentat recurs en contra davant del Tribunal Suprem. Al contrari que el jutjat de vigilància penitenciària que resol els recursos sobre els set presos de Lledoners, i que ja va suspendre cautelarment el tercer grau quan la fiscalia hi va recórrer en contra, aquest magistrat considera que el tercer grau es manté vigent fins que el Suprem el revoqui.

Foto portada: grafit de Carme Forcadell al Passeig de la Plaça Major. Autor: David B.