Foto portada: ram de flors i pancarta dipositats per la família aquest dilluns al matí al carrer Gràcia, on Héctor va morir. Autor: J.d.A.

Un any del crim sense resoldre del carrer Gràcia

Es deia Héctor Balmayor. Tenia 32 anys. Vivia al Fort Pienc de Barcelona i treballava com a informàtic a la seu del Banc Sabadell de la plaça de Catalunya de Sabadell. Feia torn de tarda. Va sortir de treballar i es va quedar a Sabadell veient un partit de futbol de la Copa Amèrica per l’Eix Macià. Després va anar cap al Centre. Va ser allà, al carrer Gràcia i mentre estava assegut amb el portàtil, quan es va creuar amb la persona equivocada. Va rebre una ganivetada i va morir dessagnat al mig del carrer Gràcia. El crim sense resoldre de l’Héctor compleix aquest dilluns un any. I està judicialment arxivat. 

La principal hipòtesi del crim és la mort casual. L’Héctor es va creuar en el camí de la persona equivocada, acompanyat d’una dona, qui amb una ganivetada a la cama va acabar amb la seva vida (més info: ‘Qui va matar l’Héctor?). El jove informàtic estava assegut amb el seu ordinador portàtil al costat d’un contenidor d’obra passades les quatre de la matinada del dissabte 29 de juny. La parella va passar pel seu costat. De llarg. Al cap d’uns segons, van tornar enrere. Després d’un breu intercanvi de paraules amb l’Héctor, l’home va fer-li una ganivetada a la cama, al femoral. L’agressor i la seva acompanyant, ja còmplice, van marxar i l’Héctor va morir dessagnat al carrer Gràcia, sense qui ningú el pogués ajudar. Quan un veí el va veure i va avisar la Policia Municipal i els sanitaris ja era massa tard.

Héctor
El jove assassinat, Héctor Balmayor. Foto: cedida.

El presumpte homicida va fugir del lloc del crim. Ni ell ni la dona no van robar cap objecte ni diners al jove. Abans de les set del matí, els Mossos d’Esquadra havien pres el comandament del carrer. Van tallar l’accés, van pentinar l’escena, van fer fotos i van prendre diferents mesures. Els comerços del carrer no van poder obrir fins mig matí, i els veïns no podien entrar ni sortir de casa sense raó de força.

Foto portada: captura de vídeo. Font: Mossos
La parella marxant del carrer Gràcia. Al costat del contenidor, pixelat, hi ha el cos del jove ferit. Font: Mossos

Unes càmeres de seguretat van gravar l’escena del crim. Però la qualitat no és gaire bona. Suficient per validar que el crim va ser casual i que agressor i víctima no es coneixien, que l’agressor anava acompanyat, descartar el mòbil del robatori i fer un primer perfil de sospitós. L’agressor té el cabell fosc, curt i portava pantalons curts i una samarreta fosca. La seva acompanyant un vestit negre curt i un bolso. Però les imatges són insuficients per arribar a un nom i cognom.

La policia fa pública una part del vídeo del crim

Quatre mesos després de l’homicidi, els Mossos van fer pública una part del vídeo i van demanar la col·laboració de la ciutadania per esclarir el crim a través del telèfon 667 08 97 66 o el correu mossos.homicidisabadell@gencat.cat. (més info: ‘Els Mossos demanen la col·laboració ciutadana per resoldre el crim del carrer Gràcia‘). Buscaven ja un perfil determinat. La col·laboració ciutadana va aportar alguns nous detalls. Però la investigació va entrar en un carreró sense sortida.

Arxivat a l’espera de novetats

A finals de gener passat, quan es complien els sis mesos del crim, el titular del jutjat 3 de Sabadell va arxivar provisionalment el cas. La policia hi treballa en paral·lel. Si hi haguessin novetats, es podria reobrir la causa.

Mentrestant, la família de l’Héctor demana justícia, i s’han fet a la idea que el procés pot ser llarg. De tant en tant posen flors en record del seu familiar al lloc del crim.

Més informació:

Qui va matar l’Héctor al carrer Gràcia?

Els Mossos demanen col·laboració per trobar l’homicida del carrer Gràcia

Foto portada: ram de flors i pancarta dipositats per la família aquest dilluns al matí al carrer Gràcia, on Héctor va morir. Autor: J.d.A.